Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС НС: Удружења новинара да осуде говор мржње ДС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2015.

Извор: Танјуг

СНС НС: Удружења новинара да осуде говор мржње ДС

Градски одбор СНС у Новом Саду затражио је да новинарска удружења осуде "говор мржње" из данашњег саопштења Градског одбора Демократске странке.

Неко ко се увек представља као жртва, ко увек изврће чињенице и обмањује јавност, а са друге стране се представља као демократско - грађанска опција западне провенијенције, коначно заслужује да добије осуду независних новинарских удружења за скандалозно саопштење које свакако узнемирује јавност, наводи се у саопштењу.

"Поредећи чланове СНС са Хитлеровим СС трупама, називајући акције те странке терористичким десантима, називајући половину грађана Новог Сада који су гласали за СНС фашистима, заслужује најоштрију санкцију јавности", сматрају новосадски напредњаци.

Чланови ДС јуче су покушали да "у свом рушилачком стилу" испровоцирају како градоначелника Милоша Вучевића, тако и чланове СНС који су обележавали трогодишњицу градске власти, али да нису успели у својој намери.

Градоначелник је, како стоји у саопштењу, позвао председника новосадских демократа Вељка Крстоношића на разговор, да уз присуство медија укрсте аргументе, што је он одбио.

"Испред Градске куће није било никакве туче, никаквих инцидената нити интервенције полиције, а то што демократе у немоћи и паници пишу милитаристичка саопштења, а представљају се као пацифисти, довољно говори о нивоу пропасти на којем је тренутно ДС", закључује се у саопштењу новосадских напредњака.

Демократска странка је раније данас оптужила градоначелника Новог Сада и председника Градског одбора СНС-а Милоша Вучевића да је "наредио и организовао" јучерашње насиље на Тргу слободе у том граду, када је више стотина активиста СНС-а спречило неколико функционера ДС-а да одрже најављену и пријављену конференцију за новинаре испред Градске куће.

Демократе су оцениле да је јучерашњи напад подсећао на "јуриш у стилу Хитлерових СС одреда" и оптужила СНС да је "фашизам" из својих саопштења сада "излио на улицу".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси