Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: “Парови” су дно дна, упропашћавају нам омладину!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2015.

Извор: telegraf.rs

Тасовац: “Парови” су дно дна, упропашћавају нам омладину!

Иван Тасовац, министар културе и информисања, сматра да ријалити “Парови” негативно утиче на младе и да Републичко регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) треба да предузме мере због скандалозног садржаја овог програма.

 

– Такви програми не само да имају негативан утицај на млађу популацију, већ су и еклатантан пример покушаја деградације целокупне медијске сцене у Србији, у време када Влада Србије предузима све неопходне мере како би медијски простор био регулисан и усклађен са највишим европским и светским стандардима – каже Тасовац и додаје да су “Парови” дно дна домаће ТВ продукције.

Он је подсетио да је то први ријалити програм који се приказује на српским телевизијама од почетка примене нових медијских закона и додао да је сигуран да, поред реакције РЕМ-а решење и најбољи начин заштите деце од скандалозних и непримерених садржаја у телевизијским програмима лежи у рукама родитеља.

– Даљински управљач којим ћете променити програм за који сматрате да је непримерен, у овом тренутку делотворнији је од оправданог јавног згражавања – закључио је Иван Тасовац.

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

12.09.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 14:51

Zaštita maloletnih lica


Ako "Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja, smatra da rijaliti 'Parovi' negativno utiče na mlade i da (Republičko) regulatorno telo za elektronske medije (REM) treba da preduzme mere zbog skandaloznog sadržaja ovog programa", onda je njegova duznost, pored izjave iznete u ovom tekstu, da zahteva od REM-a zabranu prikazivanja takvih programskih sadržaja koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika, u skladu sa cl. 50. i 68. kao i u vezi sa clanom 111. Zakona o elektronskim medijima.

Stavise, prema clanu 132. Zakona o javnom informisanju i medijima, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, narocito u pogledu sprovodjenja odredaba o javnom interesu iz clana 15. ovog zakona, vrši Ministarstvo kulture i informisanja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси