Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грађани без јавности престају да буду грађани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 09. 2015.

Аутор: З.Р. Извор: Данас

ЗЗШ и ДС затражиле да се на седници Скупштине града расправља о девастацији јавног информисања у Крагујевцу

Грађани без јавности престају да буду грађани

Одборничке групе опозиционих партија Заједно за Шумадију (ЗЗШ) и Демократске странке званично су јуче затражиле сазивање седнице Скупштине града по хитном поступку на којој би се разматрало стање јавног информисања у Крагујевцу. Одборник Заједно за Шумадију Саша Миленић рекао је тим поводом да је Крагујевац доведен на ивицу једног новог искушења - потпуне девастације система јавног информисања у граду.

 

Миленић је притом оценио да није могућа јавност без система јавног информисања, те да грађани Крагујевца без јавности престају да буду грађани.

- Грађани Крагујевца без јавности града, која није могућа без система јавног информисања, не могу да остваре своје уставно право ни на локалну самоуправу и друга политичка права, чији је претходни услов јавност и слобода јавног информисања - казао је Миленић, подсетивши да је опозиција на последњој (прошлонедељној) редовној седници градског парламента тражила проширење дневног реда управо на ову тему, али да одлуком већине та тачка није уврштена у дневни ред, због чега су ЗЗШ и ДС јуче поднеле захтев за сазивање седнице СГ по хитном поступку.

Опозиција ће, као што је крајем минуле седмице и најављено из ЗЗШ и ДС, сваке недеље тражити сазивање седница СГ по хитном поступку са темама које су „од изузетног значаја за грађане Крагујевца“, пошто сматра да актуелна градска власт избегава да се о тим темама расправља у градском парламенту.

 

Разговор са челницима ОЕБС-а

Главни уредници појединих крагујевачких електронских и штампаних медија о ситуацији на овдашњој медијској сцени разговарали су ове седмице са представницима ОЕБС-а.

Званичници ове међународне организације обавештени су том приликом, сазнаје наш лист, да је стање у локалним гласилима све горе, чему пресудно доприноси и, блаже речено, некоректан однос државне и локалне власти према медијима и информисању као делатности уопште.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси