Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Избеглице беже, сниматељка их саплиће и шутира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 09. 2015.

Извор: Б92, РТС, Танјуг

Избеглице беже, сниматељка их саплиће и шутира

Сниматељка мађарске телевизије три пута је физички насрнула на избеглице које су покушавале да пробију полицијски кордон код мађарског прихватног центра Реске.

 

Саплела је човека с дететом у наручју и шутнула девојчицу и младића.

На снимку мађарске телевизије Н1ТВ види се да су полицијаци сустигли човека с дететом, пошто га је сниматељка саплела и оборила.

На другом снимку се види какo сниматељка шутира једног младића, а затим и девојчицу.

Сниматељка, коју су мађарски медији идентификовали као Петру Ласло, после серије инцидената је, наводно, добила отказ, пренео је РТС.

"Једна колегиница са Н1ТВ се данас понела на неприхватљив начин у прихватном центру Реске", саопштио је на Фејсбуку главни уредник те телевизије Саболч Кисберк, додајући да је њен уговор о запослењу од данас поништен и да Н1ТВ ту ствар сматра окончаном.

Мигранти су из прихватног центра Реске покушали да се врате назад у Србију, али их мађарска полиција није пустила.

Многи су спавали на отвореном, у пољу, у хладним ноћима и надали су се да ће бити превезени у центар за регистрацију, преноси АП.

Избеглицама, међу којима је и много породица са децом, хуманитарне организације су делиле храну, пиће и средства за хигијену. Они су им такође уручили топлу одећу и ћебад, како би лакше пребродили хладне ноћи.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

09.09.

2015.

Neša... [нерегистровани] у 11:06

Hm...

U tekstu je uočljiva sva besmislenost nametnutog uništavanja srpskog jezika prihvatanjem pravila "rodno senzitivnog". Reč je o zanimanju "kamermanka"! Osnov reči je camera+man (kamera+muškarac) odakle smo, umesto naše reči snimatelj, prihvatili rogobatni izraz kamerman. I sada zahvaljujući kamermanki imamo ženskog kamera-muškarca. Ludilu globalizacije nema kraja. U nekim državama uveden je i treći pol koji nije ni muški ni ženski. Civilizacija polako ali sigurno ide u sunovrat.

Evo još primera "novih" zanimanja: veb-majstorica, hirurškinja, kriminalistkinja, metafizičarka, ombudsmanka, konzulka, teroristkinja, arambašica, banditka, pljačkašica, krvoločnica, zločinka, žandarka, svedokinja, kriminalistkinja, akademkinja, metafizičarka, meteorologinja, psihološkinja, psihijatresa, hirurškinja, alaskinja, mašinistkinja, moreplovka, tramvajdžijka, trenerka (ženski trener), trkačica, maratonka, četiristometrašica, preponašica, stometrašica, streličarka, prvosveštenica, jevanđelistkinja

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси