Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТК: Ђурић прекинут случајно, због прекида струје
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2015.

Извор: Танјуг, Б92

РТК: Ђурић прекинут случајно, због прекида струје

Управа канала Радио-телевизија Косова 2 (РТК2) обавестила је јавност да се прекид преноса говора Марка Ђурића десио искључиво случајно и без икакве намере. Косовски јавни сервис је због важности теме, догађаја и учесника на оба канала (РТК1 и РТК2) у директном преносу, емитовао данашњу дебату.

До краћег прекида у преносу на каналу који емитује програм на српском језику, дошло је, објашњавају, због прекида у напајању електричном енергијом, у делу телевизије где је смештена техника РТК2.

"Обавештавамо гледаоце који су захваљујући ангажману особља Јавног сервиса Косова, дебату пратили на целој територији Косова, да се ради о случајном и ни у ком случају намерном прекиду емитовања преноса током говора директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марка Ђурића", наведено је у саопштењу Управе канала РТК2.

Такође, напомињу да "спекулације о наводном пробијању термина предвиђеног за пренос не стоје и да је истине ради, директан пренос конференције на каналу РТК1 емитован без прекида".

Пренос конференције „Изградња српско-албанских односа" на РТК раније у току дана прекинут је у тренутку док је на њој говорио Ђурић.

Конференција је одржана у јужном делу Косовске Митровице у просторијама ТВ “Митровица" чији је власник познати косовски аналитичар Неџмедин Спахиу уз подршку амбасаде Холандије у Приштини.

На скупу су говорили, између осталих, британски амбасадор на Косову Рори О’Конел, италијански амбасадор Андреас Ферарезе, хрватски амбасадор Зоран Водопија и Ненад Радосављевић, директор РТВ "Мир" из Лепосавића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси