Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Данас" поново најкритичнији према Вучићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2015.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

"Данас" поново најкритичнији према Вучићу

Штампани медији у Србији о председнику Србије Томиславу Николићу писали су на својим насловним странама много више у негативном него у позитивном контексту.

Од свих објављених наслова о председнику, у периоду од априла до јуна, 1,67 одсто било је позитивно, око 15 одсто негативно, а 83 одсто неутрално, показују резултати „Кварталног медијаметра“, пројекта Института за јавну политику и Медијског архива Ебарт, за други квартал ове године.

Према њиховим подацима, највећи број текстова на насловним странама штампе у овом периоду имао је премијер Србије Александар Вучић (522) и то двоструко више од првог следећег актера председника Николића (239).

О премијеру су медији махом писали неутрално, а свега 2,5 одсто је негативно и 3,6 позитивно. Највише позитивних текстова о Вучићу било је у „Информеру“, а највише негативних у „Данасу“, као што је било и у првом кварталу ове године, док је о Николићу највише позитивних текстова написала „Политика“, а негативних „Ало“ и „Блиц“. Након премијера и председника, у пет најзаступљенијих у штампи су и Ивица Дачић, Небојша Стефановић и Братислав Гашић.

Од министара највише негативних наслова бележи Велимир Илић  27 одсто, потом Вања Удовичић и Братислав Гашић.

Истовремено, министар спорта Удовичић има и највише позитивних насловница у односу на друге министре који да се готово и не помињу у „добром светлу“ већ највише у неутралном контексту.

Најзаступљенији од опозиционих актера у српској штампи су, редом, Војислав Шешељ, Бојан Пајтић, Борис Тадић, Борислав Стефановић и Драган Шутановац, док је од регионалних политичара на првом месту председник Републике Српске Милорад Додик.

Он је уједно представљен у најбољем светлу, док се највећи проценат негативних текстова бележи код албанског премијера Едија Раме.

Од иностраних актера најзаступљенији је председник Русије Владимир Путин, који је појединачно готово исто заступљен на насловницама као три највиша званичника ЕУ у збиру  Јоханес Хан, Федерика Могерини и Жан Клод Јункер.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси