Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бивши градоначелник први купио наше викенд издање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 08. 2015.

Аутор: Г. Нонин Извор: Данас

Акција „Данаса“ у Новом Саду под ударом сунца, уличних свирача и читалаца

Бивши градоначелник први купио наше викенд издање

Промотивни штанд „Данаса“ тек се намештао на почетку Змај Јовине улице у Новом Саду, када је на промоцију нашег викенд издања са специјалним додатком о предстојећем Фестивалу уличних свирача, стигао са супругом Јован Дејановић, чувени градоначелник Новог Сада за чијег је мандата Нови Сад почетком 80-их проживљавао своје златно доба.

 

„Нисам ја могао да сачекам 9 ујутро па да на акцији купујем „Данас“, већ сам морао да испоштујем свој редовни јутарњи ритуал. Прошетао сам до трафике још у 6 ујутру и онда на миру све прочитао. Дошао сам да вас поздравим и да видим шта има од књига“, рекао нам је Јован Дејановић, који се обрадовао и сусрету са нашим бившим главним уредником Мишом Рамачем, који, такође, не пропушта да посети акцију Данаса.

На штанду су, као и увек, биле и његове књиге „С друге стране“ и „6. октобар“.

Да подршка својој бившој редакцији никада не изостаје, сведоче и Александар Ђивуљскиј и Радован Балаћ, дугогодишњи сарадници листа.

„Ево, скоро ћу и у пензију, већ други пут сам постао деда, али када сагледам професионалну каријеру, оних 12 година колико сам провео у Данасу су ми у најлепшем сећању. Од настанка листа сам био у редакцији те је било и тешких тренутака, али смо све успевали да пребродимо“, помало носталгично прича Радован Балаћ, дугогодишњи шеф новосадског дописништва Данаса.

Док још сунце није жестоко упекло, дошла је на акцију и Фуада Станковић, бивша ректорка Новосадског универзитета, сада председница локалног већа Нови Сад Европског покрета у Србији, Драгомир Јанков из Војвођанског клуба, као и Весна Латиновић, директорица „Бел Арт“ галерија која је и поред припрема за предстојеће „Дунавске дијалоге“, стигла да се мало подружи са редакцијом нашег листа.

Наравно, све време уз нас је и Борислав Бељански, директор Фестивала уличних свирача, као и Александар Царић, уредник програма Фестивала.

„Изузетно смо задовољни сарадњом са Данасом, данашњи додатак свеобухватно најављује наше јубиларно издање 15. Фестивал који креће следеће седмице. И поред овог сунца што пржи данас у Новом Саду, видите колико се људи скупило да виде наш заједнички програм. Сви уживају у бирању књига, разговору, перформансима и музици, па има ли нешто лепше?“, радовао се Бељански програму који је Уметничка асоцијација „Инбоx“ организовала како би нам акција била што успешнија.

И заиста, не само да су артисти из „Креативног погона“ жонглирали и позивали Новосађане око нашег штанда да дођу и бирају књигу на поклон, већ је и велики дувачки оркестар „Милиј Алексејевич Балакирев“ из Москве извео полусатни програм.

Читаоци листа „Данас“ у Новом Саду, као и у читавој Србији и шире у региону, тако су овог викенда могли први да сазнају неке од кључних детаља везаних за овогодишње програме Фестивала уличних свирача који у Новом Саду почиње 3. септембра.

Викенд издање Данаса читало се увелико и на најпознатијој градској плажи „Штранд“ јер је јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ обрадовало посетиоце Штранда поклоном  уз купљену улазницу за Штранд, у суботу су добијали викенд издање наших новина на поклон. 

 Грујић: Прво Коракс, па Басару

„Лепа је вест да је дневни лист Данас на овакав начин спојио забаву и озбиљно дневно штиво“, рекао нам је Славиша Грујић, покрајински секретар за културу и информисање, који је по највећем сунцу стигао на акцију Данаса.

Открио нам је да је обрадован чињеницом да је дан пре набавио књигу у издању Данграфа, дакле у нашем издању, Латинке Перовић „Доминантна и нежељена елита“, а од књига које су биле на штанду, изабрао је Басарину књигу „Yугоносталгхиа“, такође у издању „Данграфа“. „Сваки дан ми почиње са Данасом. Прво погледам Кораксову карикатуру, онда прочитам Басарину колумну, онда војвођанске стране, па тек онда све редом од почетка новина“, рекао је Грујић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси