Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Признање за Санџак Данас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 08. 2015.

Аутор: С. Б. Извор: Данас

Награда за наш лист „Дијалога култура“ при аустријском министарству иностраних послова

Признање за Санџак Данас

Дневни лист Данас, додатак Санџак Данас, овогодишњи је добитник награде Министарства иностраних послова Аустрије за промоцију интеркултуралног дијалога у медијима.

Независни жири радне групе „Дијалог култура“ при Аустријском савезном министарству за Европу, интеграције и спољне послове, одлучио је да „Награду за допринос интеркултуралности“ у области медија додели нашем додатку, ценећи да Санџак Данас представља значајну иницијативу у овој вишенационалној и мултиверској области.

Додатком који излази у нашем листу сваког петка већ девет година и који се бави дешавањима у оба (српском и црногорском) дела ове пограничне области, Данас је „показао да промовише интеркултурални дијалог и толеранцију у региону и самим тим значајно утиче на локално друштво“, наводи се у образложењу.

Аустријско министарство за Европу, интеграције и иностране послове је дефинисало „Дијалог култура“ као свој јасан приоритет, чиме ова држава показује своју традиционалну опредељеност за поштовање различитости и промовисање толеранције различитих култура.

Од 2007. године радна група „Дијалог култура“ подржава партнерске организације које раде на имплементацији интеркултуралних и међурелигијских пројеката и иницијатива.

Ова радна група додељује „Награде за допринос интеркултуралности“ невладиним организацијама, пројектима и медијима у Аустрији и свету који раде и значајно доприносе промоцији мултикултуралности.

Додела награде је у среду у Бечу.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси