Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комесар за људска права СЕ осудио претње Матићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 08. 2015.

Извор: Бета

Комесар за људска права СЕ осудио претње Матићу

Комесар за људска права Савета Европе Нилс Муижниекс осудио је недавне претње смрћу упућене Верану Матићу и новинарима Б92.

 

 

"Веома сам забринут због претњи смрћу које су упућене новинарима Б92. Српске власти морају да казне одговорне, као и да обезбеде сигурно окружење за све новинаре у земљи", написао је Нилс Муижниекс на свом налогу на Твитеру.

Комесар је, у Извештају о стању људских права у Србији, који је објавио у јулу ове године, већ изразио забринутост и издао препоруке српским властима да побољшају медијске слободе и безбедност новинара у Србији. 

У Извештају комесара је указано да је чињеница да је у Србији четворо новинара под непрекидном полицијском заштитом јасан показатељ тога да њихова безбедност остаје један од горућих проблема у вези са поштовањем људских права, као и да српске власти морају одлучније да раде на успостављању безбедног медијског окружења. 

Двоје од тих четворо новинара је из медијске куће Б92, међу њима је и Веран Матић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси