Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Борислав Стефановић прети РТС-у демонстрацијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 08. 2015.

Аутор: М. Чекерeвац Извор: Политика

Борислав Стефановић прети РТС-у демонстрацијама

Потпредседник ДС-а Борислав Стефановић поручио је Ненаду Љ. Стефановићу, главном и одговорном уреднику Информативног програма РТС-а, да треба да очекује „демонстрације, побуну и јаја” испред ове куће због тога што се не може чути ниједан контрааргумент ономе што говори власт. Оценивши ову изјаву као скандалозну, Зоран Бабић (СНС) поручио је да неће бити дозвољено да се од Београда прави Бејрут.

Стефановић је у скупштинском холу оштро критиковао рад РТС-а, рекавши новинарима да је за то директно одговоран Ненад Љ. Стефановић.

Потпредседник ДС-а је казао: „Живо ме интересује шта каже председник Томислав Николић и његова платформа за КиМ, која трули у некој фиоци, на потписане споразуме у Бриселу. Ми мислимо да није могло боље, али нас стварно интересује шта о томе мисли Николићева платформа. То, међутим, не може да се чује на РТС-у и за то је директно одговоран Ненад Љ. Стефановић.”

Борислав Стефановић је казао: „Ненад Љ. Стефановић спроводи ’вучићизам’ више и од самог Вучића и зато нека очекује демонстрације, побуну и јаја испред РТС-а. Они се више плаше Вучића него што се сам Вучић плаши свог пораза.”

Одмах после ове Стефановићеве изјаве, новинарима се обратио Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, који је казао да је шокиран „изјавом Борка Стефановића, који је упутио претње новинарима РТС-а”, рекавши да је то директан покушај утицаја на медије. Бабић је додао: „Тај подигнути прст према Ненаду Љ. Стефановићу, та претња у стилу ’видећеш ти кад дођемо испред РТС-а са јајима и каменицама’, то је други чин нечега што је Стефановић већ радио пре неколико месеци у предизборној кампањи, када је позивао на разне сукобе, на украјински сценарио, босански, на паљење, ломљење, черечење, само зато да се ДС врати на власт. Господин Ненад Љ. Стефановић је постао уредник Информативног програма РТС-а у време када је државом управљао ДС, како им је тада ваљао, а сада не ваља? Желимо да поручимо Борку Стефановићу да нећемо дозволити да од Београда прави Бејрут.”

Бабић је рекао да је Стефановићева изјава скандалозна и додао: „Немојте мислити да је тај подигнути прст уперен само на РТС, то је претња и свима вама (новинарима), зато је потребна јавна осуда. Србији је потребна стабилност да бисмо имали још више инвестиција, које доносе радна места, а стабилност имамо захваљујући политици Владе Србије и премијера Александра Вучића, која добија похвале од водећих земаља. Онима који би зарад останка на власти да пале и руше, поручујемо да им то нећемо дозволити. Могу да праве перформансе, да постављају питања, али да пале и да руше – не могу.”

 ----------------------------------

Бићу опрезан ако Борко узме јаја у руке

Увек озбиљно схватам сваку критику, а поготово претњу упућену, било редакцији коју водим, било мени лично, изјавио је за „Политику” Ненад Љ. Стефановић, уредник Информативног програма РТС-а.

– Пристојност ми налаже да не кажем више. Осим да ми се чини да је Борко нешто помешао - хтео би да буде Ципрас, а звучи као Жданов. И, наравно, бићу опрезан ако Борко узме јаја у руке – закључио је Стефановић.

----------------------------------

СНС: Стефановић би да његова омиљена новинарка уређује информативни програм

Реагујући на речи Борислава Стефановића, Српска напредна странка је оценила да Демократска странка на најгрубљи начин врши притисак на медије, конкретно на РТС. „Они који се диче позивом својих потпредседника на украјински сценарио и смену власти насилним путем, они који од појма демократија знају за само једну реч, и то ону у имену своје странке, данас су поново показали право лице и отворено, на најгрубљи и најнецивилизованији начин, увредили све запослене на јавном сервису Србије и читаву новинарску струку”, наводе напредњаци у саопштењу.

Напредњаци Стефановића питају да ли уредника Информативног програма РТС Ненада Љ. Стефановића напада јер „жели да његова омиљена новинарка и партнерка, поред тога што је постала уредник Забавног програма, сада постане и уредник Информативног програма јавног сервиса, како би у договору са њим одлучивала шта сме, а шта не сме да се објави”.

---------------------------------

Небојша Крстић: Да се ја питам Стефановић би летео из ДС

Маркетиншки стручњак и члан Демократске странке (ДС) Небојша Крстић изјавио је да би, када би се он питао, потпредседник ДС Борислав Стефановић летео из те странке за 15 секунди.

Бивши саветник некадашњег председника Србије Бориса Тадић је у интервјуу за „Информер” рекао да Борислав Стефановић нема никакве шансе без ДС.

„Да се ја питам, потпредседник који цепа странку био би у њој само још наредних 15 секунди”, рекао је Небојша Крстић.

Крстић је додао и да му је „потпуно нејасно како је могуће да потпредседник ДС јавно демонстрира силну енергију у цепање странке, а да партија ћути”. Танјуг

Коментари (1)

Остави коментар
пет

28.08.

2015.

Neša (Glodur) [нерегистровани] у 10:27

Hm...

Počelo je Draškovićevim "TV Bastilja", nastavilo se Čankovim skidanjem, gaženjem i pljuvanjem firma table, "građanskom" provalom u prostorije i demokratsko-oslobodilačkom krađom inventara i filmo-videoteke...

RTS je provereno glasilo vlasti. U sastavu su mu RTS (SNS) i RTV (DS), baš onako kako se i vlast "namestila". Nevolja je što su i ostali mediji pod kontrolom ili vlasti ili stranih interesa koji, opet, u velikoj meri kontrolišu vlast tako da sve sve svodi na iste programske orijentacije, načela, šeme, emisije, teme, goste, sagovornike... Političke i estradne starlete i "starletani" i ništa više. Medijsko-interesni konformizam u sadržajno najsivljoj i rezultatno najcrnjoj meri. Jedino je ludima i neobrazovanima to šareno i lepo. Čak su mi i isti kostimi spikerki (prezenterki) u informativnim emisijama, nekoj tesni nekoj komotni u zavisnosti od popunjenosti, posle dvadeset godina njihovog nošenja a mog gledanja postali bezbojni. Uostalom, kao i Srbija.

A Borkova jaja? Slaba vajda!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси