Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полицајац који је ударио Благојевића није крив
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2015.

Аутор: А. С. Извор: www.juznevesti.com

Полицајац који је ударио Благојевића није крив

Иако је полицајац уредника “Јужних вести” Предрага Благојевића два пута ударио по глави само зато што није имао личну карту, Сектор унутрашње контроле МУП-а закључио је да полицајац није “прекорачио службена овлашћења”.

 

Истрага о хапшењу новинара је завршена, а како поручују из полиције, нико није крив.

Утврђено је да полицајац, за ког је новинар "Јужних вести" тврдио да га је 16. августа током "Нишвила" тукао, није прекорачио службена овлашћења - стоји у допису полиције.

И поред тога што су му констатоване повреде у “Хитној помоћи”, из полиције кажу да Благојевић није ударен јер лекари наводно “нису видели повреде на глави” новинара.

То је утврђено пошто је саслушано више полицајаца, радника обезбеђења, али и сведока које је Благојевић предложио и који су те вечери били са њим. Њиховим изјавама је потврђено да новинара нико од полицајаца није ударио - пише полиција.

Против уредника “Јужних вести” ће, стоји у допису полиције, бити подигнута прекршајна пријава, јер није имао личну карту.

Подсетимо, инцидент се догодио током "Нишвила" када је полицајац, према тврдњама Благојевића, ударио новинара приликом привођења, јер није имао личну карту.

Убрзо након овог немилог догађаја огласила су се новинарска удружења, Повереник, као и део стручне и политичке јавности који су осудили напад. ОЕБС је  затражио хитну истрагу целог случаја. 

Благојевић: Што ми се Грекуловић извињавао ако нико није крив?

Главни и одговорни уредник “Јужних вести” Предраг Благојевић каже да је изненађен оваквим извештајем Унутрашње контроле и наглашава да га је након инцидента два дана заредом звао начелник нишке Полицијске управе Срђан Грекуловић.

Грекуловић је звао и извињавао се у своје и у име полицајаца из полицијске испоставе Црвени крст. Молио ме да “спустимо лопту”. Ако нико није крив што се онда извињавао? - пита Благојевић.

У допису који је послат “Јужним вестима” стоји да су “сви сведоци које је Благојевић навео потврдили да га полицајац није ударио”.

Међутим, уредник најчитанијег портала на југу Србије каже да је он предложио само једног сведока. Тај сведок сигурно није тврдио да ме нису ударили и не знам који су остали “моји сведоци”. С друге стране, у извештају се не помиње ни речи о томе зашто сам привођен, зашто ми је одузет телефон и зашто су ме понижавали пред грађанима приводећи ме као криминалца иако се нисам опирао хапшењу - каже Благојевић.

Он наглашава да званични извештај полиције није добио и да ће притужбу на рад полиције, коју су саставили адвокати Одбора за људска права, поднети већ сутра. Каже и да је спреман да се обрати Заштитнику грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси