Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС: Полиција да хитно истражи претње смрћу новинару Цветковићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2015.

Извор: НУНС

НУНС: Полиција да хитно истражи претње смрћу новинару Цветковићу

Независно удружење нoвинара Србије тражи од полиције Беле Цркве да хитно истражи и утврди ко и зашто последњих десетак дана прети смрћу новинару Стефану Цветковићу и његовој породици. Такође, захтевамо да се колеги Цветковићу осигура безбедан живот и рад.

Слободни новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић, члан НУНС-а, обратио се свом Удружењу због учесталих претњи које је примио у последњих десетак дана.

“Прете ми смрћу, прете и да ће убити моје дете, и веома сам забринут”, рекао нам је Цветковић наглашавајући да је и раније добијао претеће поруке, али да ове актуелне схвата веома озбиљно. Каже да му претње стижу са телефонских бројева из Новог Сада, али и из иностранства, као и путем Фејсбука.

Цветковић наводи да су претње уследиле након што је премијеру Александру Вучићу, на конференцији за новинаре у Влади Србије 7. августа, поставио питање о истрагама у вези са злоупотребама у Фонду за капиталне инвестиције Војводине.

"Истог поподнева добио сам прво анонимне 'пријатељске сугестије' да не би требало то да 'чачкам', да могу да имам проблема због тога. Касније почињу сталне претње путем интернета и телефоном. Прете ми клањем, убиством, ломљењем кичме, убиством детета, одсецањем језика, ломљењем прстију", изјавио је Цветковић за агенцију Бета. 

Додаје да су претње ескалирале након што су 13. августа ухапшене четири особе, које су осумњичене за злоупотребе у Фонду за капитална улагања Војводине.  

Стефан Цветковић је о претњама обавестио полицију у Белој Цркви.

Секретаријат НУНС-а

У Београду 21.08.2015.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси