Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђокић: Избо ме ножем јер сам бранио колеге
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2015.

Аутор: Звездана Глигоријевић Извор: Наше новине

Ђокић: Избо ме ножем јер сам бранио колеге

Суђење Душану Гујаничићу (36), који је средином јула ножем напао окупљене на конференцији за новинаре у згради Скупштине града Ужица и том приликом убо Милана Ђокића (41) новинара локалног недељника „Ужичка недеља“, почело је у ужичком суду.

 

На првом рочишту Душан Гујаничић се није појавио јер је, како је судија рекла, на психијатријском посматрању у једној установи у Београду од августа.

Новинар Милан Ђокић, који се опоравља после убода и тешке операције извађена слезина, каже да је дао своју изјаву и описао догађај.

Опоравља се

- Напад је уследио изненада и видео сам да нам свима прети опасност. Зато сам и реаговао, покушао да онемогућим нападача, али сам и сам постао жртва. Хтео сам да заштитим колегинице, колеге, као и политичаре који су давали изјаве. Можда је требало и ја да се окренем и побегнем, али да браним некога је део мене. То знају и сви они који ме познају, такав сам био и у школи - каже Милан.

Милан се опоравља после операције, али још увек није потпуно оздравио.

- За сада се добро осећам, с тим што с времена на време наиђу болови. Ваљда је то нормално - додао је Милан.

Он још није сигуран да ли ће тражити накнаду штете јер му је у суштини жао због свега што се догодило.

Један од ужичких познатих адвоката рекао је за Наше новине да Ђокић може и да тужи и Скупштину града где се одиграо инцидент.

Да подсетимо, да се овај инцидент догодио у холу зграде Скупштине града на првом спрату приликом конференције за штампу коју су држали градоначелник Ужица Тихомир Петковић, Владимир Маринковић председник Економског конкурса и потпредседник Скупштине Србије Дејан Раденковић, Мирослав Милојевић и Иван Јовановић, као и представници НАЛЕД-а и Међународног републиканског института поводом измена законске регулативе.

Градоначелник је после изјаве отишао на други састанак, а реч на конференцији преузео Владимир Маринковић. Када је завршио изјаву је требало да да Дејан Раденковић. У том трену је ушетао је Душан Гујаничић и пришао са леђа, гурнуо Раденковића, а онда се окренуо према Владимиру Маринковићу, оборио га на под, ударао и шутирао. Раденковић је дограбио статив од камере да одгурне нападача, а у то се затим умешао и новинар Милан Ђокић.

Окривио политичаре за сиромаштво

Нападач је већ имао нож у рукама и убо је новинара у стомак. Он је пао, а нападач је кренуо и ушао у кабинет градоначелника. Након тога градоначелник Ужица је рекао да је Гујаничић очигледно тражио њега.

- Вероватно да сам ја као градоначелник био једина од мета јер је дошао у мој кабинет, али требало би да сачекамо званичне извештаје надлежних органа - рекао је тада градоначелник Петковић.

Током давања исказа у полицији Душан Гујаничић је описао свој тежак материјални статус и за то окривио политичаре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси