Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар Таблоида и адвокат претили Вучићу смрћу?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2015.

Извор: Танјуг, Мондо

Новинар Таблоида и адвокат претили Вучићу смрћу?

Уредник у "Таблоиду" Милан Маленовић (52) и београдски адвокат Дејан Крстић (44) осумњичени су за претње смрћу председнику Владе Србије Александру Вучићу и министрима, јавља Танјуг.

 

Виши суд у Београду одредио је Маленовићу притвор до 30 дана Маленовићу, осумњиченом да је преко друштвених мрежа упутио претње Вучићу и министрима, док је Крстић (44), који се сумњичи за исто кривично дело, пуштен да се брани са слободе после саслушања у Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Они су јутрос ухапшени у одвојеним акцијама полиције.

Како је Танјугу речено у тужилаштву, Маленовићу је одређен притвор због околности које указују да би могао да понови кривично дело.

Тужилаштво за високотехнолошки криминал предложило је и да Крстићу буде одређен притвор, али је судија за претходни поступак тај предлог одбио, рекао је Крстићев бранилац Драган Палибрк.

Крстић је непосредно пред привођење на друштвеним мрежама објавио да му стан претресају припадници Управе за високотехнолошки криминал.

Полиција је раније данас саопштила да је ухапсила М.М. (52) и Д.К. (44), осумњичене да су преко друштвених мрежа упутили више претњи по живот премијеру Србије Александру Вучићу и министрима.

Они се терете за кривично дело угрожавање сигурности и уз кривичну пријаву приведени су тужилаштву у Београду.

Полиција је од осумњичених привремено одузела рачунарску опрему коришћену за упућивање претњи преко друштвених мрежа.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси