Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скоро сав новац за медије у Нишу добили блиски СНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2015.

Извор: rs.n1info.com

Скоро сав новац за медије у Нишу добили блиски СНС-у

Да ли је случајно највећи део новца икада одвојеног за медије у Нишу додељен онима који су по подацима Агенције за борбу против корупције блиски Српској напредној странци?

Конкурс је спроведен уз примедбе на састав комисије и забрану да рад прати независни грађански посматрач. Две трећине новца припало је медијима који су у власништву породице Радомировић, а нешто више од осам милиона телевизији чији је власник син министра Гашића.

Они који су претходних месеци говорили да ће медији у власништву породице Радомировић на конкурсу добити 30 милиона динара, нису били у праву. Добили су више.

„Није то ствар која се знала пре него што је конкурс био расписан. За мене уопште нема дилеме да се новцем који се сада издваја за медије купује њихова наклоност у предизборној години“, каже Предраг Благојевић, уредник портала Јужне вести.

Радомировић је за телевизију, новине и сајт добио две трећине укупног новца, следећа је телевизија чији је власник син министра одбране Гашића, а удео свих осталих медија у укупној суми много је мањи.

„Дакле, 86 одсто су добили медији који по овогодишњем извештају Агенције за борбу против корупције су блиски властима, односно СНС, или по власничкој, уређивачкој или финансијској линији“, каже Зорица Миладиновић, Локални антикорупцијски форум.

Витко Радомировић, који се представља као власник телевизије Белле амие, радија и портала са истим именом, пиротске Слободе, зајечарског Тимока и још једне телевизије у Соко Бањи није се јавио на телефон, али је на питање о расподели новца одговорио смс поруком.

Ко и за шта троши буџетски, односно новац грађана Ниша, градоначелник каже да када је о медијима реч не зна.

„То је радила Управа за културу, комисија од ваших колега. Заиста немате разлога да сматрате да сам ја тај који је одлучивао како ће се делии новац за медије“, објашњава Зоран Перишић, градоначелник Ниша, а на питање може ли да гарантује да странка није утицала на одлуке, он је казао: „Не, сигурно није утицала странка“.

У предизборној години град Ниш између осталог нема новца за контролу пијаће воде, али је за медије, после 20 милиона предвиђених буџетом, после новог кредита од 2.5 милијарде и ребаланса, одвојено још 50 милиона.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси