Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДС тражи да Вучић и Влада осуде писање Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2015.

Извор: Бета

ДС тражи да Вучић и Влада осуде писање Информера

Демократска странка (ДС) позвала је данас премијера Александра Вучића, као и остале чланове Владе Србије, да осуде кампању коју лист Информер води против председника ДС Бојана Пајтића.

"Осуда највиших државних функционера "извештавања" Информера у коју се, по већ виђеном моделу, сада укључила и телевизија Пинк, представљала би јасну поруку да држава сматра неприхватљивим такву кампању која подиже тензије у друштву и креира атмосферу која прети да се прелије у насиље према неистомишљеницима", наводи се у саопштењу.

Демократска странка "Изостанак осуде такве кампање заправо би значио подршку ономе што Информер ради", додаје се у саопштењу у којем се ограда од кампање именом тражи и од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, министра културе и информисања Ивана Тасовца и министарке државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички.

Дневни лист Информер оптужује Пајтића да са породицом летује у Хрватској, на 20. годишњицу акције Олуја у којој је убијено око 2.000 а протерано више од 200.000 Срба из те земље.

НУНС и НДНВ: Зауставити кампање против политичких противника

Независно удружење новинара Срвије и Независно друштво новинара Војводине најоштрије осуђују срамне кампање које поједини медији, пре свих Информер и РТВ Пинк, воде против политичких противника републичке власти и захтевају да се оне под хитно зауставе.

НУНС и НДНВ сматрају да би Министарство културе и информисања морало да реагује поводом најновијих медијских објава против председника Демократске странке Бојана Пајтића, који не само да крше медијске законе и представљају професионално и морално дно него имају и све одлике позива на линч.

У том смислу, подсећамо да су се пре неколико дана у Новом Саду појавили графити који позивају на његово убиство, што може бити последица овакве кампање. НУНС и НДНВ упозоравају да су организоване медијске хајке против лидера опозиције одлика недемократских и тоталитарних друштава и да увек имају изузетно лоше последице на друштвене и политичке процесе у земљи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси