Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кесић и Петровић разведрили Трстеничане
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2015.

Аутор: Р. Д. Извор: Данас

Серија трибина „Разведравање“ наставља се у Трстенику

Кесић и Петровић разведрили Трстеничане

На Омладинском тргу у Трстенику гости трибине у оквиру пројекта „Разведравање“ били су аутор и водитељ емисије „24 минута“ Зоран Кесић и дугогодишњи новинар и колумниста Драгољуб Дража Петровић.

 

Ово је прва трибина „Разведравања“ која је била одржана на отвореном, пред више од четири стотине људи.

"Трг на коме смо имали трибину био је пун људи, надам се да смо их заинтересовали, сигурно насмејали и мислим да је због тога вечерашња трибина оправдала свој назив „Разведравање“.

По мојој теорији, најважније је оно што видиш након оваквих трибина.

Расположена и насмејана лица која се разилазе са Трга говоре да је утисак о нама позитиван, као и мој утисак о Трстенику у коме сам први, али сам сигурно не и последњи пут", рекао је Кесић и додао да је мноштво деце на самом тргу и центру града добар знак за Трстеник и доказ да је Трстеник град љубави.

Кесић и Петровић су на духовити начин, у стилу емисије „24 минута“, преко сат времена говорили о стању у друштву и на политичкој сцени Србије и истакли да ту има прегршт материјала за шалу и сатиру.

Током летње паузе поменуте емисије Кесић истиче да се материјал увелико сакупља и да гледаоци могу да буду сигурни да ће емисија „24 минута“ емитовати већ од септембра.

На сценарију емисије и даље ће радити и екипа „Њуз нета“.

Кесић додаје и да ће се, уколико недостане сатиричара, бритког језика и препознатљивог стила, ослонити на Дражу Петровића, као на трибини одржаној у Трстенику.

"Пре неколико недеља био сам гост у Трстенику и са посебним задовољством отворио серију Трибина „Разведравање“ промоцијом књиге „Жвака у пепељари“.

Данашња трибина са Зораном Кесићем била је добар разлог да се вратим у Трстеник који се за ових пар недеља није променио.

Остао је град у коме се води дијалог и у коме постоји простор да се чују различита мишљења", истакао је Петровић.

На одржаној трибини Трстеник, град између Врњачке Бање и Крушевца, добио је и своју сатиричну дефиницију по којој постао град између „ваздуплохова“ са једне и „телепромтера“ са друге стране и град „свемирским годинама“ удаљен од прве сличне територије у Србији.

Циљ трибина под називом „Разведравање“ је да се кроз разговор академицима, публицистима, писцима и сатиричарима скрене пажња на проблеме у друштву, да се њима приступи на озбиљан, али и другачији начин, кроз хумор и сатиру.

Крајем јула гости „Разведравања“ били су професорка Србијанка Турајлић и главни одговорни уредника Данаса, Зоран Пановић.

Теме које су тада покренуте, а односе се на образовање и стање у медијима, остале су отворене и о њима се у Трстенику и данас говори што је знак да „Разведравање“ оправдава своју сврху, отвара важне друштвене теме и покреће дијалог. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси