Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС и НДНВ: СББ арбитрира шта ће грађани гледати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 08. 2015.

Извор: РТВ

НУНС и НДНВ: СББ арбитрира шта ће грађани гледати

Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) захтевају од управе СББ-а да грађанима објасни на основу којег акта је онемогућила гледање канала ХРТ1, ХРТ2 и ОБН током јучерашњег дана.

 

"Искључење тих канала свакако није у складу са Обавештењем које је поводом Дана жалости проследило Регулаторно тело за електронске медије, па се може претпоставити да је у питању или интерна одлука СББ-а или политичка наредба "одозго". И једно и друго је у потпуности неприхватљиво и незаконито поступање", каже се у саопштењу.

НУНС и НДНВ захтевају од оних који су донели одлуку о искључењу канала да престану да потцењују грађане Србије, који имају право да добијају и процењују информације са разних страна, тим пре јер ово није први пут да поједини кабловски оператери арбитрарно грађанима онемогућавају приступ појединим медијским садржајима.

НУНС и НДНВ упозоравају да постоји опасност да овакав механизам уклањања канала убудуће послужи за цензурисање садржаја који су у супротности са владајућом политиком и управо стога инсистирају да се овај случај разјасни до краја.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси