Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иран Би-Би-Сију одобрио извештавање на недељу дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2015.

Извор: Бета

Иран Би-Би-Сију одобрио извештавање на недељу дана

Иранска влада саопштила је данас да ће Иран дозволити неким новинарима Би-би-сија (BBC) извештавање из земље, пошто је тамо забрањен рад британског сервиса на персијском језику.

 

 

"Дозвола ће трајати само недељу дана и она је базирана на захтеву који је упутио Би-Би-Си", рекао је портпарол иранског министарства културе Хусеин Нушабади.

Би-Би-Си  је навео да такво саопштење није добио од иранске владе, али да је један од њихових дописника недавно провео један дан у Техерану.

Новинари британског сервиса били си у тамошњим медијима изложени оштрим критикама и забрањен им је рад у Ирану, што је за последицу имало затезање односа Техерана и Лондона.

Иран је 2009. године, после председничких избора, забранио рад Би-Би-Сија у Техерану, а касније је избацио једног њиховог новинара из земље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси