Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлуке о Танјугу доносе се и-мејлом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2015.

Извор: pistaljka.rs

Одлуке о Танјугу доносе се и-мејлом

Кључне одлуке о Танјугу, укључујући и програм пословања те агенције, чланови управног одбора доносе и-мејловима, без икакве расправе, открива Пиштаљка. Притом, мандат чланова управног одбора истекао је пре више од годину дана, али они за свој „рад“ и даље добијају накнаду.

 

Тако председник управног одбора Танјуга Горан Ивановић месечно добија 68.000 динара бруто, а чланови који нису запослени у тој агенцији 4.620 динара бруто по седници.

Влада  Србије  је  већину  чланова  управног  одбора  именовала  још  2009. године,  када  је  на  власти  била  коалиција  Демократске  странке,  Социјалистичке  партије  Србије  и  Г­17  плус.

Горан Ивановић, по занимању адвокат, био је у то време председник градског одбора ДС у Крагујевцу, а већина чланова Управног одбора које је поставила тадашња влада били су блиски руководствима владајућих странака.

Како је у Извештају о власничкој структури и контроли медија у Србији навео Савет за борбу против корупције, члан управног одбора Ненад Дејановић је „директор фирме MESSAGE  д.о.о. која је регистрована за делатност  рекламних агенција и некадашњи директор фирме BILLBOAR  д.о.о. која се доводила у вези са сумњивим  пословањем  са  Државном  лутријом  Србије;

Ванда  Кучера  –  широј  јавности  позната  као директорка  у  фирми  McCann Erickson  која  је  у  власништву  Срђана  Шапера,  некадашњег  саветника председника  Републике  Бориса  Тадића;

Јелена  Свилановић  –  саветница  за  ПР  у  Министарству  омладине  и спорта, у чијој биографији пише да је у периоду 2004­-2010.  радила у прес служби странке Г­17 плус;

Тања Гавриловић – корпоративна директорка за комерцијалне послове ЈП Електромреже Србије и члан УО Агенције за осигурање и финансирање извоза, која је 2007. године била кандидат за народног посланика на изборној листи Г­17 плус –Млађан Динкић и донатор те странке“.

У управном одбору је и Иван Пајдић, бивши новинар Борбе и  Вечерњих  новости,  сада  запослен  у  Дунав  осигурању.

Две  чланице  УО  из  реда  запослених  –  Мирјана Срећковић  и  Бранислава  Станишић  –  према  записницима  доступним  Пиштаљци  нису  желеле  да  учествују  на „електронским седницама“, па је у записницима наведено да се нису изјашњавале.

И њима је прошле године истекао мандат, а избори за нове чланове Управног одбора из реда запослених у Танјугу претворили су се у фарсу кад  је  Управни  одбор  у  априлу  2014.  одбио  да  верификује  мандат  Биљане  Живанчевић  која  је  на изборима  освојила  убедљиво  највише  гласова  својих  колега.

Срећковић  и  Станишић  су  у  отвореном  писму Удружењу  новинара Србије  објасниле  да је  управни  одбор  на  седници  7.  априла  2014.  покушао  да  оспори резултате избора.

„Дискредитацијом магистра Биљане Живанчевић, која је дежурни уредник у деску, у Управни одбор  Танјуга  ушла  би заменик главног  и  одговорног  уредника  Маја  Војиновић  Јовановић  коју  већина запослених у агенцији сматра "кандидатом директорке Бранке Ђукић" , а која је на изборима освојила само 32 гласа.

УО је на поменутој седници донео одлуку да од Министарства финансија затражи тумачење да ли су кандидати који су већ учествовали на изборима, који су завршени и чији резултате је прогласила Комисија за спровођење избора, испуњавали  услове  да  на тим изборима  учествују“,  навеле  су  ове  чланице  управног одбора.

Иначе, и  директорки  Танјуга  Бранки  Ђукић  прошле  године истекао је  мандат,  а  конкурс  за  новог директора,  расписан  још  12.  јула  2013.  године,  до  данас  није  формално  окончан.

Отварање  понуда  за приватизацију Танјуга заказано је за 13. август, а почетна цена је 760.000 евра.

Уколико у првом кругу не буде заинтересованих купаца, цена ће бити преполовљена.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

03.08.

2015.

anonymoustomam [нерегистровани] у 17:18

bogu za plakanje

ponasanje pre svega direktorke tnjuga branke djukc je za svaku osudu.sve polazi od nje.ovde je cista stvar ako je uzme u ruke tuzilastvo.neznajuda neznaju ili se prave ludi?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси