Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стартовао Vox populi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2015.

Извор: Фонет

Стартовао Vox populi

У Београду је почео да ради портал грађанског новинарства Vox populi (www.vox-populi.rs), као медијски пројекат Новинске агенције Фонет.

Реч је о јединственом медијском подухвату Фонета, подржаном на конкурсу Министарства културе и информисања, који промовише и унапређује грађанско новинарство.

Портал Vox populi је замишљен као медијски алат грађана, како би се они боље информисали и међусобно обавештавали.

Грађани Србије, као и они из региона са сличног говорног подручја, захваљујући аутентичном грађанском порталу Vox populi, у могућности су да сами понуде своје виђење стварности, пишу и извештавају о ономе што је за њих важно.

Портал Vox populi рачуна на синергију са традиционалним медијима, који није њихова конкуренција, већ допуна и коректив.

Мултимедијални портал Vox populi алтернативни је извор информисања, будући да се грађани све више окрећу медијским садржајима на Интернету.

Портал Vox populi је надградња и природан корак у раду и развоју Новинске агенције Фонет, која покретањем нове платформе на медијску сцену уводи и грађане.

Портал је отворен за све грађанске иницијативе и предлоге, уређивачки је непристрасан, нема забрањених догађаја, тема и личности, али има јасан кодекс у погледу садржине која ћемоћи да буде објављена.

Портал Vox populi неће служити за дистрибуцију садржаја неприхватљивих и недозвољених по новинарским кодексима и законима.

Vox populi ће настојати да подстакне грађански активизам и жељу грађана да известе јавност о свему ономе што је важно за њих или њихову средину.

Посредством портала Vox populi, грађанима су широм отворена врата, не само да буду само конзументи вести, већ и да постану актери и шаљу вести, фотографије, видео и аудио снимке.

Грађанско новинарство је покрет који се крајем осамдесетих година прошлог века јавља у Америци, као одговор на кризу јавног комуницирања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси