Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Из владе у етар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2015.

Аутор: А. Рокнић Извор: Данас

Из владе у етар

Управни одбор Радио-телевизије Србије изабрао је Миливоја Михајловића за директора Радио Београда. Вест ко вест, да није реч о актуелном портпаролу Владе Србије и директору Канцеларије за сарадњу с медијима.

 

 

Ипак, Михајловићево искуство са медијима је вишегодишње, а новинари истичу јако коректну сарадњу с њим, па и није изненађујуће што је изабран на место директора Радио Београда.

Михајловић је рођен 14. октобра 1958. године у Приштини.

Дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Приштини, одсек књижевност, 1983. године.

Новинарску каријеру започео је одмах по завршетку факултета у приштинском дневном листу Јединство, једном од два најутицајнија дневна листа на Косову.

У новинарство је ушао на наговор својих пријатеља и убрзо се "заразио" овом професијом.

Радио је и као дописник агенције Танјуг са Косова и РТВ Београд.

Био је дописник Би-Би-Сија на српском језику.

У Приштини је 1998. године основао Медија центар, а већ наредне године, након НАТО бомбардовања, одлази са Косова и сели се у Београд.

Наставља да ради као дописник са Косова за Франс прес и АПТН све до фебруара 2001. године када постаје уредник информативног програма ЈУ Инфо телевизије.

На РТС-у је имао своју емисију Повратак, која се бавила проблемом повратка прогнаних на Косово.

Радио је две године (2005-2007) у Привредној комори као директор маркетинга и информисања, да би од тада заузимао челну функцију у Канцеларији Владе Србије за односе са медијима.

На то место дошао је на предлог Демократске странке, мада није имао никакав страначки ангажман.

Ни данас није члан ниједне партије.

Михајловић је 20 година тренирао карате и има црни појас. Ожењен је и има двоје деце.

Коментари (4)

Остави коментар
нед

26.07.

2015.

anonymousDRAGIŠA PETROVIĆ [нерегистровани] у 19:00

Re: RADULOVIĆ UPROPASTIO RADIO BEOGRAD

Od dolaska Radulovića za glavnog urednika Radio Beograda 1 počelo je uništavanje te nacionalne kuće. zadojen mržnjom prema svima onima koji nisu na njegovoj ideološkoj strani i matrici(DS,NUNS) proganjao je ljude, sve vreme isključivo radio za svoj džep.Ostaće izuzetna gorična i profesionalna kardinalna greška Radulovića koji je na dan ubisdtva premijera Djindjića prvo javio BBS i SIENENu u direktnom uključivanju da je premijer mrtav,a ne svom radioju čiji je šef. Najgori period za Radio beograd 1 je upravo Radulovićevo šefovanje i kadrovanje. Sada je još uivek direkltor Radio beograda.I tu se pokazao kakav je. Ovo vam piše novinar koji je svedok svega što se dogodilo,iz Radio Beograda otišao u penziju ,a sve vreme doživljavao bič Radulovića, čoveka koji je u najtežim danima za Srbiju, u vreme bombardovanja, na BBS(servis na srpskom jeziku) čitao svoje tekstove u kojima opravdava agresiju. Miki Mihajlović je profesionalac i pre svcega pošten čovekj ,bio je dopisnik Radio beograda i konačno pravi čovek na pravom mestu.Nadajmo se da nije kasno.Još samo da dodam: Djordje Vlajić je veoma dobar profesionalac i korektan za saradnju.

Одговори
нед

26.07.

2015.

anonymous Миле Јаснић [нерегистровани] у 07:20

Честита косовска душа

Наш народ каже: да се лучом тражио, бољи се није могао наћи. Миливоје Мики Михајловић је таква новинарска фигура и посебно косовска душа, и човек од честитости и смерности и свих красота какве су постојале код великих људи у српском стваралаштву, а у овом времену су такви скрајнути. Радује ме што се у неким институцијама, као у овом случају, пробудила свест о потреби трагања да за посебно значакно место треба потражити и поставити праве људе. И зато, овом приликом све честитке Управном одбору Радио-телевизије Србије што је за директора радио Београда изабрала Миливоја Михајловића.

Одговори
суб

25.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:06

dobar izbor

Miki Mihajlovic je dobar izbor,ali je zanimljivo da nece imati dobre glavne urednike programa,jer se niko od integriteta i sa imenom u profesiji nije prijavio.Osim Djordja Vlajica,ali on ima godine za penziju.Dakle, nema od cega ni da bira. Upropascen Radio Beograd 2, nekada slavan, ima najvise kandidata, a 2/3 njih su bili desne ruke i glavni pomocnici unistavanju programa koji ima nula slusanosti.Bilo bi super da istim putem i nastave-da se meri i minusna slusanost.Hahaha!Na Trecem programu samo jedan kandidat, onaj stari..sve isto , program dosadan , ubitacno, zivi od imena od pre 30 godina.Dobre plate , a nikakav posao.Javio se, vidim , i kandidat koji je najuren iz zgrade 5.oktobra...!?!?Mozda bi, zaista, trebalo konkurs za urednike Radija ponistiti pa ponoviti.Sa Mihajlovicem bi ljudi mogli da rade pa bi se i javili novi kandidati.

Одговори
пет

24.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 13:39

ПОГОДАК

Ко је икад имао контакте са Приштином, није се изненадио избором Микија Михајловића. Био је добар дописник Радио Бгд, па потом и ТВ Бгд. И веома обавештен, свугде присутан, надасве уљудан и ненаметљив. Због тога и није морао да се ”учлани”, свакој странци је ваљао такав човек. Ето, веровали су му и социјалисти, а и (што је занимљиво) жута и остале гарнитуре - то је образац кад си уистину професионалац, не издајеш попут лекара заклетву, бавиш се својим послом, али не заборављаш, кад радиш и за странце, којем роду припадаш. Михајловић ће подићи, верујем, ниво Радио Бгд, који није имао среће после 5.октобра са уређивачким кадром који је листом ”отрчао на победничку страну” и пристрасно се понео, што се одразило и на програм. Рецепт који помињем осећам и у потезима УНС како треба да раде новинари.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси