Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Танјуг и АТА потписале споразум о сарадњи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2015.

Извор: Танјуг

Танјуг и АТА потписале споразум о сарадњи

Новинска агенција Танјуг и албанска национална агенција АТА потписале су данас споразум о сарадњи, који подразумева размену сервиса вести, фотографија и видео извештаја.

 

Споразум је потписан у седишту Танјуга, а директор АТА, Гзим Подгорица, је подвукао " да то треба да буде додатни канал комуникације између двеју земаља, који ће омогућити да српска и албанска јавност добију више неопходних информација о политичким и економским догађањима, о туризму, култури и обичајима", казао је Подгорица. 

Он је навео да је спремност за комуникацију и сарадњу узајамна и да ће бити у циљу смањења географске дистанце и успостављавања неопходне комуникације између две земље.

Директорка Танјуга Бранка Ђукић је подсетила да Танјуг и АТА већ годинама имају добру професионалну сарадњу, у интересу јавности Србије и Албаније, па и региона. 

"Али, мислим да је јако добро што смо баш у овом тренутку потписали споразум којим смо институционализовали ту сарадњу и поставили је на мало шире основе, са мало већим амбицијама, у тренутку у коме су и односи две земље, Албаније и Србије, у успону" , поручила је Ђукић.

Како је оценила, ово је можда најбољи начин на који АТА и Танјуг могу на информативном плану да допринесу бољој сарадњи двеју земаља, у смислу да допринесу бољој међусобној обавештености и разумевању грађана о ономе што се збива у нашим земљама и билатералним односима.

"Убеђена сам да ће овај споразум бити допринос у том правцу", закључила је Ђукић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси