Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рок за упис података у Регистар медија 13. август
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2015.

Извор: Бета

Рок за упис података у Регистар медија 13. август

Министарство културе и информисања позвало је данас издаваче и власнике медија да до 13. августа испуне законску обавезу и упишу све податке у Регистар јавних гласила Србије.

 

Подаци из Регистра омогућиће увид у власничку структуру медија, а за медије представљају кључни предуслов да аплицирају за доделу државне помоћи и пројектно суфинансирање садржаја који промовишу и штите јавни интерес, оцењује се у саопштењу.

Регистар јавних гласила води се у Агенцији за привредне регистре, а упис података који недостају почео је 13. фебруара 2015. и треба да буде завршен 13. августа.

По Закону о јавном информисању и медијима сви издавачи медија који су били уписани у Регистар јавних гласила дужни су да у прописаном року упишу податке, додаје се у саопштењу.

Како је оценило Министарство културе и информисања, упис свих законом прописаних података у Регистар медија важан је и за јавност и за медије.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

22.07.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 15:56

Krajnji rok (6 meseci + 6 meseci = 12 meseci)

Tacno. Član 141. Zakona o javnom informisanju i medijima glasi:

"Odredbe ovog zakona o upisu u Registar medija počinju da se primenjuju po isteku šest meseci od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Do dana početka primene odredaba iz stava 1. ovog člana, registracija medija vrši se upisom u Registar javnih glasila u skladu sa propisima koji su bili na snazi do dana stupanja na snagu ovog zakona.

Podatke o javnim glasilima, upisane u Registar javnih glasila, Registrator će po službenoj dužnosti upisati u Registar medija, bez donošenja posebnog rešenja.

Izdavač medija koji je upisan u Registar javnih glasila dužan je da u roku od šest meseci od isteka roka iz stava 1. ovog člana prijavi Registru podatke o mediju koji nisu bili propisani kao predmet registracije prema ranije važećim propisima."

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси