Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изабрани уредници РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 07. 2015.

Извор: РТВ

Изабрани уредници РТС-а

Управни одбор Радио-телевизије Србије изабрао је на данашњој седници, на предлог генералног директора јавног медијског сервиса, директора Радио Београда и главне и одговорне уреднике телевизијског програма.

 

За директора Радио Београда изабран је Миливоје Михајловић.

Рођен је 14. октобра 1958. године у Приштини. Дипломирао је на Филозофском факултету Универзитета у Приштини, одсек књижевност, 1983. године.

Новинарску каријеру почео је у приштинском дневном листу "Јединство". Радио је као дописник агенције Танјуг са Космета и Радио-телевизије Београд, као и Би-Би-Сија на српском језику. Основао је Медија центар у Приштини. Директор је Канцеларије за сарадњу с медијима Владе Републике Србије.

Главни уредник Информативног програма телевизије је Ненад Љ. Стефановић, рођен 13. августа 1956. године у Земуну.

Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду, смер новинарство, 1980. године. Завршио је специјализацију на Светском институту за новинарство у Минесоти 1991.године.

Новинарством је почео да се бави 1980. године у дневном листу "Вечерње новости". Пре доласка у РТС, радио је у недељнику "Време" и као специјални извештач из Хашког трибунала. Познат је по томе што је био једини југословенски извештач из Источног Берлина 1989. године у време пада Берлинског зида.

Главни уредник Културно-уметничког програма телевизије је Небојша Брадић, рођен 3. августа 1956. године у Трстенику.

Дипломирао је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду.

У Крушевачком позоришту радио је као редитељ, уметнички директор и управник. На позицији управника био је у Атељеу 212, Народном позоришту, као и у Београдском драмском позоришту. У Књажевачко-српском театру био је уметнички директор. За министра културе и информисања у Влади Републике Србије изабран је 2008. године. Добитник је многобројних позоришних награда.

Главни уредник Забавног програма телевизије је Оливера Ковачевић, рођена 23. марта 1967. године у Зрењанину.

Дипломирала је социологију на Филозофском факултету у Београду. Каријеру је почела на ТВ Политика, где је радила од 1993.године, затим је на телевизији Пинк водила ауторску емисију "Клопка", а потом и на БК телевизији. Аутор је и водитељ емисије "Да Можда Не" на РТС.

Главни уредник Образовно-научног програма телевизије је Илија Церопвић, рођен 30. маја 1961. године.

Дипломирао је археологију на Филозофском факултету Универзитета у Београду, а у научној редакцији Телевизије Београд је од 1991. године.

Аутор је и уредник више од 200 емисија, интервјуа и серија научноистраживачког, документарног и научнопопуларног жанра. Учествовао је на највећим међународним фестивалима археолошког филма. Добитник је многобројних признања и награда.

Управни одбор РТС донео је 2. јуна одлуку да распише конкурс за именовање највиших руководилаца Јавне медијске установе Србије, а коначна листа кандидата објављена је 16. јула, три дана после отварања и евидентирања кандидатура.

Избор преосталих руководилаца, директора Телевизије Србије и радијских уредника обавиће се накнадно.

Рок за избор је најкасније 45 дана од отварања пријава.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси