Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јерменија: Кривични поступак против уреднице портала ILur​.am
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2015.

Извор: Танјуг, Блиц, cenzolovka.rs

Јерменија: Кривични поступак против уреднице портала ILur​.am

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић изразила је јуче забринутост поводом извештаја да је јерменска Специјална истражна служба покренула кривични поступак против Кристине Ханумијан, уреднице портала вести ILur​.am на основу оптужби за намерно неиспуњење судског налога, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

 

“Припадници медија не би требало да буду одговорни за објављивање или ширење информација од јавног значаја. Уколико информације нису легитимно декларисане као строго поверљиве, а на основу разлога јасно дефинисане националне безбедности или заштите других значајних интереса, држава би требало да обезбеди потпуну заштиту наровинара од било каквих правних или административних санкција које се односе на обелодањивање идентитета новинарског извора”, навела је Мијатовић у писму јерменском министру иностраних послова Едварду Налбандијану.

Мијатовић је додала да да је тај принцип један од основних услова за постојање независног новинарства и слободних медија и изразила наду да ће органи за споводејнеј закона у Јеремнији одбаци случај Ханумијан, наводи се у саопштењу ОЕБС-а.

У саопштењу се објашњава да је “случај” прати судску одлуку од 26. јуна којом је јерменском листу Hraparak и порталу ILur​.am наложено да открију.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси