Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хакован бујановачки портал Титули
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2015.

Хакован бујановачки портал Титули

Запосленима у Титулију претио директор Дома културе Арсим Аслани, о чему су пре обарања сајта објавили текст. Информативни портал Titulli​.com из Бујановца хакован је јуче после подне и од тада је читаоцима недоступан комплетан садржај сајта.

Директор Титулија Скендер Саћипи наводи да сумња да са хаковањем има везе Арсим Аслани, директор бујановачког Дома културе „Вук Караџић“. Он је, тврди Саћипи, претходних дана претио запосленима у Титулију, о чему су јуче пре хаковања објавили текст.

Аслани је претио Титулију због поста на Фејсбук страници портала, објављеног 12. јула, истиче Саћипи.

У посту пише:

„У општини Бујановац употреба албанског језика се, како изгледа, ‘игнорише’ од самих Албанаца… На отвореној сцени испред Дома културе у Бујановцу наступило је неколико културно-уметничких друштава у оквиру Међународног фестивала фолклора. Можда се директор Дома културе у Бујановцу или неко из општинске администрације није сетио да у Бујановцу живи већина Албанаца!? Читаоци можда то могу сами да процене на фотографији…“

Титули је у јуче објављеном тексту „Арсим Аслани, директор Дома културе у Бујановцу, претио порталу Титули“ истакао да је Аслани од запослених на порталу тражио да овај пост уклоне и повишеном тоном рекао:

„Ја знам са вама и другачије да се споразумем. Немојте се бавити дневном политиком.“

У поменутом тексту портал је подсетио Асланија да је његово понашање увредљиво и да преставља мешање у независну уређивачку политику медија. Најављено је и да ће о свему обавестити полицију и организације које се баве заштитом новинара.

Упозорење

Скендер Саћипи наводи да их је јуче у 15.46, тридесетак минута пре него што је сајт хакован, на Фејсбук страници портала особа која се на тој друштвеној мрежи представља као Ери Ндии упозорила шта ће се догодити. У Титулију сумњају да је реч о младићу из села Лучане код Бујановца, који ради у фирми „Еуро Цомпутерс“, са којом је повезан Арсим Аслани.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси