Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Агенција објавила јавни позив за продају Издавачке фирме РАД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2015.

Извор: Танјуг

Агенција објавила јавни позив за продају Издавачке фирме РАД

Агенција за приватизација објавила је данас јавни позив за учешће у прикупљању понуда са јавним надметањем како би продала готово 70 одсто капитала Издавачког предузећа РАД АД, Београд.

За пакет акција од 69,85 укупног капитала почетна цена износи 100 одсто процењене вредности, односно 2,67 милиона евра. 

Отварање понуда, како пише у саопштењу, биће одржано 21. августа у просторијама Агенције за приватизацију у 10 сати.

"Сва заинтересована, домаћа и страна предузећа и грађани, као и конзорцијуми, који послују у оквиру метало-прерађивачке индустрије, могу да поднесу пријаве за учешће у поступку до 20. августа до 12 сати", пише у саопштењу.

Откуп продајне документације, како је наведено, трајаће од 31. јула до 14. августа до 12 сати, накнада за откуп износи 100.000 динара, а депозит за учешће 267.606 евра.

Агенција подсећа да је јавни позив за продају капитала огласила већ 1. априла, али је продаја проглашена неуспешном, јер у року за достављање пријава за учешће није било заинтересованих.

Како је наведено, 28. маја 2015. ступио је на снагу Закон о изменама и допунама Закона о приватизацији, на основу којег је рађена нова процена фер тржишне вредности целокупне имовине и обавеза капитала са стањем на дан 31.12.2014. 

Министарство привреде је, 08. јула донело одлуку којом је дефинисано да почетна цена за продају износи 100 одсто процењене вредности капитала предузећа на дан 31.12.2014. 

"У периоду претходне приватизације, уговор за предузеће ИП РАД АД Београд, раскинут је 26. августа 2010, због неплаћања рате и располагања имовином супротно одредбама уговора", подсећа Агенција.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси