Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ужице: Новинар избоден, нападач ухапшен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2015.

Аутор: Новка Илић Извор: Радио Слободна Европа

Ужице: Новинар избоден, нападач ухапшен

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су Душана Гујаничића (37) из Ужица, који је на конференцији за новинаре у Градској кући у Ужицу, насрнуо ножем и задао тешке телесне повреде новинару недељника "Ужичка недеља" Милану Ђокићу.

 

Нападач је покушао да побегне, али га је одмах сустигла полиција и он се тренутно налази у просторијама Полицијске управе Ужице, саопштио је МУП Србије. О догађају је одмах обавештен заменик вишег јавног тужиоца у том граду.

Напад се догодио у току конференције за новинаре, када је нападач насрнуо на представнике Економског кокуса Народне скупштине Србије. Истрага је у току, а један од очевидаца новинар регионалне радио станице Радио Луна Иван Лазић нам је испричао:

“Људи из Економског кокуса су давали изјаве када се појавио човек иза њихових леђа и почео да гура једног од њих. Човек из Економског кокуса је пао на земљу, нападач је почео да га удара и одједном је извадио нож и покушао да га убоде ножем. Нападач је махао ножем на све стране. Други човек из Економског кокуса га је одгурнуо стативом од телевизијске камере, али нападач је испео да закачи новинара Милана Ђокића, а затим је побегао из зграде, уз повике ‘Јесте ли видели, јесте ли видели’."

Новинар Ђокић је одмах превежен у болницу и према првим информацијама није животно угрожен.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најооштрије је осудио напад на новинара ужичког недељника.

Он је поручио да је насиље над новинарима недопустиво и да ће се Министарство унутрашњих послова залагати за неометан и безбедан рад сваког новинара.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси