Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јавна предузећа финансирала Гашићеву ТВ: Немају за сапун, а плаћају рекламе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2015.

Аутор: Славиша Миленковић Извор: Блиц

Јавна предузећа финансирала Гашићеву ТВ: Немају за сапун, а плаћају рекламе

У протекле четири године две агенције власништво локалних функционера СНС добиле су из градског буџета Крушевца и од јавних предузећа више од 12.000.000 динара.

 

Агенције ADD Production и БНЗ Хигијеник, које раде за локалну ТВ „Плус“, чија је власница Ирена Гашић, супруга бившег градоначелника, а сада министра одбране, добиле су од 2012. до данас 9.875.302, односно 2.162.000 динара.

- Локална власт новац грађана троши као Алајбегову сламу! Сва ова плаћања извршена су са конта градоначелника, што значи да је Гашић у време док је био градоначелник уговоре склапао са својом супругом. Ружно је и тужно да је дом здравља у којем лекари и особље немају сапун и убрусе већ их доносе од куће, у прошлој години платио агенцији ADD Production 600.000 динара, а за прва четири месеца ове године још 240.000 динара. Смањују се давања за породиље, а троши се за рекламирање - каже Десимир Павловић, одборник и бивши градоначелник Крушевца из редова демократа.

Према подацима из Агенције за привредне регистре, законски заступник ADD Production је Предраг Вукићевић, одборник СНС и председник Регионалне привредне коморе.

Градска топлана је 2014. ADD Production-у платила 542.220, а ове године 427.597 динара.

- Прошле године смо плаћали шест месеци, а после смо прекинули. Ове године смо почели пре месец дана. Хтели смо да информишемо грађане о уградњи калориметара. Вероватно ћемо раскинути уговор јер имамо другачије планове - казао нам је Драган Аздејковић, директор Градске топлане.

На рачун две агенције ЈКП “Крушевац“ је од 2013. до маја ове године уплатило 736.000 динара.

- Наша реклама иде на видео-биму у центру града. То смо платили за шест месеци мада је ишло скоро годину дана. Са свим телевизијама имамо договор о компензацији. Своја дуговања за изношење смећа плаћају тако што емитују наше рекламе - објашњава Бобан Костић, директор ЈКП „Крушевац“.

Из Дома здравља нисмо успели да добијемо информацију за које услуге је ADD Production-у за протеклих 16 месеци плаћено 840.000 динара. Ћутање нас је затекло и у ТВ „Плус“, а без одговора су и питања за градску управу, одакле су нас упутили на повереника за информације од јавног значаја.

„Порез“ за јавна предузећа

- Иза фирме БНЗ Хигијеник стоје Ненад Андрић, председник Градског одбора СНС, Вукићевић и Гашићев син Владан. Нема јавног предузећа или установе која у протекле четири године није имала уплате на рачуне ADD Production или БНЗ Хигијеник - каже Десимир Павловић, одборник из ДС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси