Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужан крај радија Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2015.

Аутор: В. Н. Извор: Информер

Тужан крај радија Б92

Менаџмент Радија Б92 отпустио је у четвртак скоро све запослене и прекинуо са емитовањем информативног програма! Како сазнајемо, отказ је добило 12 људи, на радију су остали само тонац, техничар и један уредник, а власници ове медијске куће купили су компјутерски софтвер који ће убудуће у етар пуштати само музику.

Некада култни радио из деведесетих, познат по борби за медијске слободе и демократске промене, због чега је добијао и светске награде, тако се практично претвара у забавни џубокс.

У Б92 кажу да крећу са летњом шемом, а да од јесени припремају нову концепцију.

Мејл, па откази

Према речима тек отпуштених радника Радија Б92, сви запослени добили су у четвртак мејлом поруку да се у 17 часова појаве на састанку са менаџментом компаније. Док смо ишли на тај састанак, стално запослени радници добили су СМС обавештење из банке о уплати одређене суме новца. Касније се испоставило да су то наше отпремнине?! Тек касније, на састанку, рекли су нам да смо сви добили отказ и да креће нова концепција радија. Дакле, уплати ли су нам отпремнине пре него што су нам саопштили да смо отпуштени?! Осим тога, тај новац су добили само стално запослени, док су хонорарци добили отказ без икакве надокнаде, каже за Информер један од отпуштених радника који није желео да му објављујемо име.

Иако није званично саопштено како ће програм Радија Б92 изгледати у будућности, све указује на то да ће се са информативног потпуно прећи на забавно комерцијални садржај, а да иза микрофона и за микспултом уопште неће седети људи, већ машина?!

Чињеница је да је отказ добило 12 радника, а да су на радију остали само један тонац, техничар и уредник. Такође, познато је да су власници радија купили најмодернији компјутерски софтвер који служи да као робот пушта музику нон-стоп, без икакве потребе за ангажовањем људи. Очигледно је да је то будућност Радија Б92, каже наш саговорник.

Нико од познатих лица са Б92, ни оснивачи ни легенде радија, није желео да говори за Информер о отказима, али ни о драстичној промени концепције и, практично, крају једне епохе.

Владимир Скочајић Скоча, аутор и водитељ емисије „Гистро ФМ“, која се на Радију Б92 емитује недељом у поноћ, оставио је на свом Фејсбук профилу следећу поруку: Што каже једна песма која је ових дана хит на Радију Б92, коначно је дошао „wind of change“ (ветар промене). Након десет и по година емитовања, емисију „Гистро ФМ“ више никада нећете слушати на Радију Б92.

Мења се и музика?!

Директорка корпоративних комуникација Б92 Беба Драгић каже да ће овај радио од 13. јула, представити летњу шему која ће бити увод у потпуно нову музичку концепцију! Досадашњи музички концепт, по којем је Радио Б92 био надалеко познат, одлази у историју. Иновације и модернизација подразумеваће и технолошко унапређење и промену организационе структуре. Подмлађени концепт, комерци јални програм, нова енерги ја и музички правац сасвим сигурно ће наћи пут до великог аудиторијума каже Беба Драгић.

Шеме
Представићемо нову шему 13. јула. Видећете технолошке иновације и нови музички концепт
Беба Драгић, Б92

Караџић: Неће моћи, изгубиће дозволу

Председник Републичког тела за електронске медије (РЕМ) Горан Караџић каже за Информер да је Радио Б92 добио националну фреквенцију као информативни програм и, ако промени програмску концепцију, може да изгуби дозволу за рад. Ако Радио Б92 уместо информативног постане музички програм, ми ћемо покренути поступак за одузимање дозволе, истакао је Караџић.

Плаћали су мање таксе

Предраг Баки Анђелковић, оснивач Радија С, који је већ годинама једна од најслушанијих радио станица у земљи, каже за Информер да је Радио Б92 имао разне повластице баш на основу информативног програма који је емитовао. Колико је мени познато, они су добили дозволу као информативни програм и на основу тога су Организацији музичких аутора Србије (СОКОЈ) и Организацији произвођача фонограма Србије (ОФПС) плаћали мање таксе од радиостаница које имају забавни програм, објашњава Анђелковић.

Коментари (13)

Остави коментар
пон

10.08.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 21:45

Re:

tacno !!!!!!!!!

Одговори
суб

18.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 12:16

Super

Sada još i da se proda Studio B ... I da se rešimo RSE ... Ma sve je O.K ..ć

Одговори
пет

17.07.

2015.

bivša radio novinarka [нерегистровани] у 17:49

ukidanje radio novinara

REM mora oduzeti dozvolu svakoj radio stanici , pa i B92 ukoliko od informativne , za koju su dobili dozvolu za emitovanje , postanu muzička radio stanica. Inače, ako se to ne dogodi , informativni radio program će imati samo javni servis. Ili je to možda i cilj.
Radio novinarstvo se očigledno gasi kao neprofitabilno, a kvalitetni novinari su kolateralna šteta.

Одговори
чет

16.07.

2015.

Gandra [нерегистровани] у 19:09

Re: mudrac

A sta fali ovoj novoj muzici?

Одговори
чет

16.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:11

obavili posao

obavili posao i ne trebayu vishe

Одговори
чет

16.07.

2015.

Spott [нерегистровани] у 11:45

Veran

NEVEROVATNO,niko ni ovom prilikom ne pominje ulogu Verana Matica u svemu ovome!Njemu kao da je sve dozvoljeno,nedodirljiv je.

Одговори
чет

16.07.

2015.

Danijela [нерегистровани] у 09:40

Novi muzicki program?

Znam! Pustace narodnjake - vrlo verovatno zelje, pozdrave i cestitke...

Одговори
чет

16.07.

2015.

Žile [нерегистровани] у 01:05

da mi je neko pričao

Potpuna katastrofa.

Одговори
сре

15.07.

2015.

djole [нерегистровани] у 18:17

Re:

Ako ti je ta muzika odlična onda ti nikada nisi slušala B92....

Одговори
сре

15.07.

2015.

Andjela [нерегистровани] у 16:17

Novi Logo

Sudeci po izgledu logoa, izgleda da se niko ne nada uspehu "novog radija",
jer linija u pazadini koja deli dve celine ide na dole.
Verovatno i sam dizajner time pokazuje svoju tugu i zalost.

Iskreno, bolje je i ovako, nego mrcvarenje kroz vreme, necega sto je bila
stvari svetla tacka, svetla frekvencija, svetli glas jednog vremena i jedne
energije.

Одговори
сре

15.07.

2015.

Aleksandar BEKAN Todorovic [нерегистровани] у 14:27

22 godine kontinuirano prisutan!

Nekada cuveno glasilo neslavno se ugasilo!
Otkazi su svima dati i nece vise da se vrati.
Ko je kriv...Ko je kriv...Ko je to nama kriv...!

http://www.b92.net/radio/

Одговори
сре

15.07.

2015.

stela [нерегистровани] у 13:36

a ja mislala pogresila stanicu

Pre dve tri noci sam pustila radio i naletim na non-stop stranu muziku. I slucajno posle par sati cujem dzingl da je u pitanju b92. Muzika je odlicna, ali nije u tome poenta.

Одговори
сре

15.07.

2015.

beyimeni [нерегистровани] у 12:31

novi talas

duva novi vetar pa donoyi sa sobom nove modernije note .slusacemo ceceu,macu ,daru ,jelenu ....i na kraju radio veryiju parova...bice da je to nova sema ...blago nama jos malo i postace mo yombi

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси