Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миленић: Деградира се информативни утицај Крагујевца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2015.

Извор: Танјуг

Миленић: Деградира се информативни утицај Крагујевца

Потпредседник Иницијативног одбора Заједно за Шумадију Саша Миленић изјавио је данас "да се јавност града и информативни утицај Крагујевца деградирају, миноризују и полако и сигурно своде на дописничку мрежу београдских медија".

Миленић је, на страначкој конференцији за новинаре, навео да су једине штампане новине, "Крагујевачке", изгубиле материјалну потпору локалне самоуправе и налазе се пред гашењем.

Он је додао да Радио-телевизија Крагујевац "одлуком централних власти и локалне самоуправе, иде у приватизацију по најцрњем приватизационом моделу, који не гарантује опстанак те медиијске куће".

"Намера је да се Крагујевац провинцијализује, да му се одузму сви прерогативи и упоришта изузетности и развоја, те да се пре потчини једном једином сувереном центру у Београду из којег се имају водити судбине свих вароши и свих глава у Србији", рекао је Миленић. 

Он је изјавио и да "Заједно за Шумадију неће скрштених руку чекати коначну ликвидацију града" и додао "да је та политичка организација увелико у пословима програмске припреме платформе за спас и подизање Крагујевца". 

"У медијској сфери, градско веће у сенци је већ је започело разговоре са релевантним представницима новинарског еснафа о грађењу медијске стратегије града за будућност", рекао је Миленић и додао да "Заједно за Шумадију даје сву подршку градском већу у сенци да се ти разговори прошире у правцу грађена консензуса".

Коментари (2)

Остави коментар
пон

13.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:22

MILENIĆ "ZABORAVAN"

Milenić je sada zabrinut za Radio televiziju Kragujevac. Ok, i ja sam,ne samo za nju,nego za sve medije koje doživljavaju sudbinu da im Evropa diktira zakone.Ali, taj isti Milenić zaboravlja da je njegova partija,koja više ne postoji, dok je bila na vlasti pretvorila Radio televiziju Kragujevac u svoj bilten u kome su se isključivo pojavlivali tadašnji gradonačelnik Veroljub Stevanović i ostali iz njegove klike. Zaboravlja Milenić da je RTK ostavio u dugu od 100 miliona dinara, sa opremom starijom od dve decenije, sa kadrom koji je dolazio po partijskom ključu: vodeći novinari su bili predhodno kasirke u trgovinama,ili radili u obezbedjenju nekih firmi(odmah da napomenem,svi bez fakulteteske diplome). Zaboravlja Milenić da je za njegove vlasti novinarstvo palo na najniže grane , da je povijanje pred čelnicima grada bilo jedino merilo. Zaboravlja Milenić, Verko Stevanović i ostali da je Radio televizija Kragujevac objavljivala lično saopštenje Veroljuba Stevanovića da on nije u "#ntimnim odnosima sa .." nekom tom i tom što je nezabeleženo u istoriji novinarstva i dokaz u kakvoj je sitauciji bila ta kuća i profesija - novinar. Uredjivačka politika se vodila po sedeljkama slavskim kod Milenića,ili kod tadašnje urednice i direktorke...Dakle, sami ste uništili tu informativnu kuću.Radio Kragujevac je do 1996. i dolaska Verka na vlast bio najača Radio stanica u Srbiji, brojne nagrade, brojne emisije..
A kada je reč o "Kragujevačkim novinama" oni samo doživljavaju ono - "kako si sejao,tako žanješ". Milenić priznaje sada da je lokalna vlast tim privatnim novinama davala pare od poreskih obveznika Kragujevca.To smo svi znali,ali Verko je bio moćan i nikoga nije zarezivao.Ta novinarska grupa u Kragujevačkim je pretvorena u sektu, priča ceo Kragujevac(naravno metaforićčki).Ta novinarska grupa je po zadatku Verka Stevanovića uništila list Svetlost koji je predstavljao instituciju grada.Formirali su Nezavisnu Svetlost, tobože privatnu,a na jaslama Soroša i lokalne samouprave. Tada su primali ogromne plate(devcedesetih) kada ostali novinari u KG. su zaradjivali po pet maraka. Pa i ni to nije dovoljno bilo,pa onda formiraju opet privatni list Kragujevačke,koje,eto,saznajemo javno bio na jaslama grada..E sada grad traži programske projekte,pa da da lovu..A njima se to ne svidja.
Mileniću,Veroljube Stevanović, uništili ste novinarstvo i medije u Kragujevcu. Ovi sada će ih dokrajičiti, rekao bih iznudjenim potezima,zbog EU. Pa ako EU tako želi, onda mi moramo da ćutimao. Tako se tražilo 5.oktobta, tražili ste - gledajte i sluzšajte.
Iskreno se nadam da će novinarska udruženja o kojima govori Milenbić(uključijući i UNS kome pripadam) imati sve ovo u vidu kada "pomažu" griupaciji oko Veroljuba Stevanovića, Milenića i bivše vlastodržačke bratije.

Одговори
пон

13.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:59

koji uticaj?

Autobus dolazi u Kragujevac, vozac kaze, pauza je pola sata, kome treba osvezenje, kafana je preko, a za diplomu Pravnog fakulteta uzmite taksi. O kom uticaju ovaj prica? Milenicu, sedi, jedan.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси