Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уместо информисања рад са некретнинама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2015.

Аутор: З. Рашић Извор: Вечерње новости

Уместо информисања рад са некретнинама

Град на Црници више нема општинску медијску кућу, јер су одборници СО дали сагласност на одлуку Надзорног одбора РНЈП "Параћин" да промени пословно име и делатност!

 

Уместо производње и емитовања радио програма, основна делатност сада је изнајмљивање некретнина, а ово јавно предузеће бавиће се и неким занатским пословима, јер је идеја да грађанима понуди исто што и стамбене фирме у већим градовима, београдски "Инфостан" на пример.

Иначе, скупштинско заседање на којем се одлучило о судбини медијске куће Параћинци су могли да прате управо на таласима радио Параћина.

Опозициони одборници СНС жестоко су критиковали гашење програма и пререгистрацију, а шеф њихове одборничке групе, Јовица Рајић, инистирао је на томе да се предлози скину са дневног реда, јер је држава поново продужила рок за приватизацију.

Зоран Миленковић, в. д. директора РНЈП негирајући тврдње напредњака да ће ново предузеће служити за "удомљавање политичких кадрова" истакако је то да је Агенција за приватизацију рокове често мењала, а за приватизацију и иначе није било заинтересованих.

На крају, скупштинска већина изгласала је све предложене одлуке, а радиопрограм престаће да се емитује када оне постану пуноважне.

Прерасподела

За разлику од 38 медијских радника РТВ Ћуприја, од којих је огромна већина остала буквално на улици, сви запослени у РНЈП "Параћин" на време су збринути.

Оне који су били у сталном радном односу преузеле су друге јавне службе, а средства за њихове плате обезбеђена су ребалансом буџета.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.07.

2015.

Mihajlo [нерегистровани] у 18:06

asdf

Pa da li je to po zakonu da se moze na ovaj nacin prekinuti proces privatizacije?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси