Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Радоњић доказао - није крив за убиство Ћурувије"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2015.

Извор: Бета,Б92

"Радоњић доказао - није крив за убиство Ћурувије"

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић рекла је да је Милан Радоњић на суду успео да докаже да није крив за убиство Славка Ћурувије.

"Он је апсолутно негирао наводе оптужбе у складу са доказима у списима предмета и успео је да покаже да кривице нема апсолутно нигде", рекла је Добричанин Никодиновић новинарима у паузи суђења.

Упитана о захтеву Радоњића да се у списе предмета уврсте и досијеи Безбедносне информативне агенције (БИА), она је навела да је реч о извештајима и изводима о прислушкиваним телефонским разговорима не само убијеног Славка Ћурувије, већ и других особа.

"Медији су писали, па могу да потврдим да је међу прислушкиваним особама био и Александар Тијанић", рекла је Добричанин Никодиновић.

Додала је и да је Радоњић тражио да се јавности омогући приступ предмету и свим доказима, како не би било спекулација.

Правни заступник породице Ћурувија, адвокат Слободан Ружић оценио је да Радоњић није успео да докаже да је невин и поручио да ће током поступка доказати да много тога није радио по закону.

"Радоњић је тврдио да је поштовао процедуру и да је све радио по закону, а ми ћемо доказати да није поштовао процедуру и да има десетак и више пропуста што су потврдили и бројни сведоци", рекао је Ружић новинарима.

Радоњић је као и на претходним рочиштима, и данас негирао кривицу, додавши да је оптужница писана на основу украдене документације ДБ-а.

"Никада ништа нисам урадио против закона и немам ништа против да се испита комплетна служба, зато што сам сигуран да је моја делатност чиста ко суза, што се тиче закона, професионализма и односа према послу", рекао је Радоњић.

Суђење за убиство Славка Ћурувије настављено је у Специјалном суду у Београду изношењем одбране оптуженог главног обавештајног инспектора у другој управи Ресора ДБ Ратка Ромића.

Како се наводи у оптужници, Ћурувија је убијен због "јавног иступања у земљи и иностранству и критике носилаца политичке власти, могућности да утиче на јавно мњење и деловање опозиционих друштвених снага, ради очувања постојеће власти".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси