Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Ћурувија": Радоњић у петак износи одбрану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 07. 2015.

Извор: Бета,Б92

"Ћурувија": Радоњић у петак износи одбрану

Суђење за убиство Славка Ћурувије би требало да се настави пред Специјалним судом у петак, одбраном бившег начелника београдског центра ДБ Милана Радоњића.

 

За убиство Ћурувије су, поред Радоњића, оптужени и начелник ресора Државне безбедности (ДБ) Радомир Марковић, главни обавештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак.

Радоњић је на претходном рочишту почео да износи одбрану и тада је негирао кривицу, указавши да "никада у животу није починио ни једно кривично дело". Он ће сутра почети да одговара на питања суда и браниоца.

Изношење одбране претходно је завршио Раде Марковић који је нагасио да није наредио убиство Ћурувије, и да је наредба за његово праћење издата у време његовог претходника Јовице Станишића.

Славко Ћурувија убијен је 11. априла 1999. године, у време НАТО бомбардовања Србије, испред зграде у којој је живео у Београду.

По оптужници, Ћурувију је убио Мирослав Курак, а саучесник му је био Ратко Ромић који је дршком пиштоља ударио Ћурувијину супругу Бранку Прпу у главу.

По оптужници, план убиства и оперативно праћење наредио је Радомир Марковић.

Како се наводи у оптужници, Ћурувија је убијен по налогу непознатих лица из врха власти због "јавног иступања у земљи и иностранству и критике носилаца политичке власти, могућности да утиче на јавно мњење и деловање опозиционих друштвених снага, ради очувања постојеће власти".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси