Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији од 235 до седам милиона евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2015.

Аутор: Бојан Цвејић Извор: Данас

Медији од 235 до седам милиона евра

Агенција за приватизацију објавила је јуче јавне позиве за продају 46 државних медија, те ће заједно са Студијом Б на продају ићи укупно 47 јавних гласила. Када је реч о преосталих тридесетак медија, за које није објављен јавни позив до данас, или ће акције бити понуђене запосленима или ће бити угашени ако нису ни покренули процес приватизације или имају негативан капитал. Међу онима који ће се наћи на продаји и за које ће рок бити да се приватизују до 31. октобра налази се и новинска агенција Танјуг, чија је почетна цена скоро 761.000 евра.

 

Агенција за приватизацију објавила је и јавни позив за продају „Дневник АД“ Нови Сад, чије је почетна цена за пакет акција 7,3 милиона евра, што је највећа вредност од свих државних медија у Србији.

Најмању почетну цену има Јавно предузеће за информисање Нови Кнежевац који кошта свега 235 евра, а потом следе ТВ Петровац на Млави по цени од 1.707 евра, РТВ Пруга из Лајковца од 1.860 евра, Радио Медвеђа од 2.823 евра и Радио Ваљево од 3.373 евра.

Мање од 10.000 евра ко штају и Радио Сечањ, ТВ Блаце, Информативни центар Бачки Петровац, РТВ Бачка Паланка, Радио Шид, Прес центар општине Владичин Хан и РТВ Брус.

Међу скупљима су, после Дневника и Тањуга, РТВ Шабац чија је вредност процењена на 600.000 евра, Студио Б од више од 500.000, Градски информативни центар Аполо из Новог Сада од 175.000, док су изме ђу 50.000 и 100.000 РТВ Крагујевац, РТВ Панчево, Радио Пирот, Нишка телевизија, РТВ Инђија и Јавно предузеће за информисање Нови Пазар.

Објављени су и јавни позиви за Радио Рашка, Ивањички радио, Реч радника из Алексинца, Радио Пожаревац, РТВ Крушевац, ЈПИ Шумадија из Аранђеловца, Радио Суботица, Радио Пожега, РТВ Цариброд из Димитровграда, ТВ Пожега, РТВ Стара Пазова, ТВ Љиг, РТВ Трстеник, Радио Бачка из Бача и БЦ Инфо из Беле Цркве.

Касније током дана, а тек данас у дневној штампи, оглашена је и продаја Панчевца, Недељних новина из Бачке Паланке, Речи народа из Пожаревца, Гласа Подриња из Шапца, Радија Барајево, ИПЦ Кула, Нашег гласа из Смедерева и ТВ Пирота.

За медије за које акције буду понуђене запосленима, а ови то одбију, важи правило да ће у том случају бити угашени.

Купац медија обавезује се, према закону, да ће наставити да обавља медијску делатност у периоду од најмање пет година, као и да у истом периоду неће мењати уређивачку политику.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси