Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушан због ''позивања на револуцију''
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2015.

Аутор: Нарциса Божић Извор: Блиц

Саслушан због ''позивања на револуцију''

Милан Миливојевић, уредник „Сремскомитровачког портала“, позван је на информативни разговор због текста „Година предизборног задуживања“.

Нисам могао да верујем када су ме позвали у Полицијску управу да дам изјаву поводом мог текста објављеног 4. јануара на „Сремскомитровачком порталу“, чији сам уредник.

Текст је написан у сатиричном духу и критички интониран против расипања новца из градског буџета и задуживања од чак 600 милиона динара за такозване капиталне пројекте у 2015, као што су базен и подвожњак.

Ту сам споменуо и бахаћење свих градоначелникових помоћника, заменика Томислава Јанковића, као и високе накнаде одборника објашнајва Миливојевић, у чију заштиту су стале колеге и сва новинарска удружења. У полицији су му се чак, каже, и извињавали, ни сами не знајући зашто га испитују.

Службеник му је дао копију његовог текста и рекао да је споран последњи пасус у коме пише: „Што се мене тиче, за ову годину бих најпре пожелео једну добру стару револуцију. По могућству неконтролисану. Дуплу, молим!“

„Блиц“ је остао ускраћен за званичне информације из полиције и Тужилаштва, али незванично сазнајемо да против Миливојевића још није подигнута кривична пријава, већ да су у полицији предузете редовне радње по налогу Тужилаштва, које им је дало захтев за прикупљање обавештења по овом случају.

- Истина је да сам зимус био у полицији да се консултујем о заштити угледа, али кривичну пријаву против Миливојевића нисам поднео - тврди Томислав Јанковић (СНС), заменик градоначелника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси