Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Такса за РТС 500 динара!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2015.

Извор: www.alo.rs

Такса за РТС 500 динара!

Управни одбори Радио-телевизије Србоје (РТС) и Радио-телевизије Војводине (РТВ) донели су одлуку да такса за јавне сервисе од 1. јануара буде 500 динара, мада постоји могућност да буде и мања, изјавио је за РТВ председник управног одбора РТС-а Зоран Поповић.

Генерални директор радио телевизије Војводине Срдјан Михајловић каже да је веома важно обезбедити механизме да проценат наплате таксе буде добар, јер без тог новца јавни сервиси тешко могу да остварују своју улогу.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

27.06.

2015.

mr.Milica Stojković [нерегистровани] у 17:42

Taksa da li za sve?

Zaposlila sam u Simfonijskom orkestru Radio Beograda !955 kada nije postojala televizija.Svakog prvog na blagajni na platnom kovertu oduzimali su nam za RAZVOJ TELEVIZIJE.
Televizija je krenula sa eksperimentalnim emitovanjem 1958. godine.Sve do kraja mog aktivnog rada u RTSu (38 godina radnog staža) ne samo meni već svim zaposlenim je oduzimano od plate. za razvoj televizije kasnije ,za predajnike,pa redom za zgradu uTakovskoj, Košutnjaku, Aberdarevoj i naravno, večito za predajnike.Kada su deljene akcije gradjanima Srbije niko iz RTSa ih nije dobio mada su moja generacija i one pre i posle nas ulagale a ne samo uzimale .Niko nas nije pitao da li to želimo ili ne. Tako smo mi iz RTSa dospeli u neravnopravan odnos na kolege iz drugih medija .Mnogi od nas su pomrli a nas koji smo ulagali u tu državnu televiziju našim radom i zaradjenim novcem niko i ne pominje.Izgleda da je to uslov ulaska u Evropu u kojoj smo odavno ugradjeni i gegrafski ali i kulturom.
I na kraju lepo bi bilo da nas, koji smo stvarali RTS , oslobode plaćanja tv pretplate jer smo je odavno zaradili i pa i za buduće generacije

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси