Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јавна личност у „тајној” посети
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2015.

Аутор: Сл. Ћ. Извор: Лист „Напред“

Из личног угла

Јавна личност у „тајној” посети

Министар правде Никола Селаковић тајно је обишао Казнено-поправни завод за малолетнике у Ваљеву који је прошле године у мајским поплавама претрпео велика оштећења и говорећи о радовима на санацији и плановима за ту установу, поручио да је у току наредних неколико година овај затвор у потпуности бити реновиран.

 

Ова вест се од Танјугове разликује само у једној речи - „тајно”. У Танјуговој вести је нема, али је „Напред” с правом употребљава.

Са „Напредове” тачке гледишта, а како ствари стоје, и са тачке гледишта свих локалних и регионалних медија у Ваљеву и готово свих дописника из Ваљева, недавна посета министра правде ваљевском КП заводу заиста је била тајна. Према нашим сазнањима, нико од ваљевских новинара није био позван да ту посету испрати и да о њој извештава.

Шта је то министар „тајно” радио у ваљевском затвору читаоци „Напреда” нису сазнали, јер редакција овог листа о тој посети није обавештена, а да преноси вест државне агенције није хтела. Јер, зашто би државна агенција обавештавала грађане Ваљева о нечему што се догодило пред носом свих ваљевских новинара, а да при том они сами нису били позвани да том догађају присуствују? Можда је боље да овај пут остане као да се посета министра није ни догодила, па нека они који би у ресорном Министарству правде требало да брину о томе, мало размисле како раде свој посао.

Када је Министарству стало да се извештава, на пример, о фестивалу осуђеничког стваралаштва у ваљевском КП заводу, онда су локални новинари позвани и шаком и капом, стижу позиви са свих страна, сва врата су отворена само да се пише о томе како осуђеници лепо пишу, сликају, рецитују... Немамо ништа против тога, али онда нас позовите и кад се укаже прилика да се „на дневном реду” нађу и неке мало „тврђе” теме.

Позовите нас, на пример, и када дође министар правде, да искористимо прилику да га питамо шта му ради килаво правосуђе, како коментарише то што му је ухапшен судија Вишег суда у Београду, да ли је реформа реформе правосуђа дала резултате и какве, зашто није оштрија казнена политика према најтежим криминалцима него се троше велике паре, макар и из донација, на њихово луксузирање по затворима...? Да га питамо зашто је требало толико времена после мајских поплава да се најзад нађе начина да се приступи реновирању ваљевског завода за малолетнике, једне од ретких установа те врсте у земље где заиста постоји велика шанса за ресоцијализацију осуђеника...

Недавно је председник државе Томислав Николић два пута „промашио” ваљевске новинаре приликом два боравка у Ваљеву, сада је то учинио и министар правде Никола Селаковић.

Јесу ли новинари града на Колубари баш толико опасни да високи функционери избегавају да се са њима сретну или су, пак, толико безначајни да на њих не вреди трошити време или је у питању нешто треће што са новинарима и медијима нема везе? А „седма сила” ваљевска опет испала колатерална штета?!

Коментари (1)

Остави коментар
суб

27.06.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 00:22

АЛА ГА СРОЧИ!

После овако сроченог текста, не видим да би уопште било ко требало да вас зове на неки догђај. Од тога користи не би имали ни они који би вас позвали, ни читаоци, нити било ко други осим можда вас, јер би тако ваша, ничим заслужена сујета била нахрањена.
Толико о вашем, овако сроченом тексту, за који је тешко утврдити да ли је требало да буде сатира, комедија или критика!
Можда ви и знате?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси