Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли је посланик СНС-а претио новинарима?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2015.

Извор: Бета, Б92

Да ли је посланик СНС-а претио новинарима?

Председница Скупштине Горњег Милановца каже да није било разлога да реагује када је на седници одборник СНС-а претио новинарима. СНС: Није била претња.

Дејан Ковачевић, који је и посланик СНС у Скупштини Србије је претио онима који су писали о физичком нападу његових партијских колега на одборника ДСС-а.

Председница Скупштине Јадранка Достанић је рекла да није схватила да су претње упућене новинарима.

"Његова дискусија се односила на оне који су давали изјаве о том случају и није било разлога да реагујем", рекла је Јадранка Достанић. 

На седници Скупштине општине пре десетак дана, на предлог да се формира Анкетни одбор који ће испитати читав случај напада на одборника ДСС-а Владислава Васића, Ковачевић се томе енергично успротивио и рекао да је то посао надлежних органа а да СНС нам разлога да се од тога плаши. 

"Сви остали имају разлог за страх, чак и они који су по новинама писали шта се десило", рекао је тада за говорницом Ковачевић, који је је и народни посланик и председник Општинског одбора СНС-а у Горњем Милановцу. 

Новинари су желели да о томе разговарају са послаником, али без успеха због чега су пре десет дана тражили и помоћ од председнице Скупштине општине Јадранке Достанић, која је члан СНС-а, али ни то није помогло. 

У међувремену су реаговали поједини одборнички клубови који су једногласно осудили Ковачевићеве претње новинарима, као и понашање председнице Скупштине која га није упозорила на овакве изјаве. 

Шеф одборничког клуба ДСС-а Душан Ђуровић оценио је неприхватљивим да народни посланик јавно прети новинарима који су само преносили изјаве, па чак и његове, о том случају. 

"Председница је морала да га упозори на непримерену дискусију, али се није огласила јер је он њен партијски лидер а и одборници који су у коалицији са СНС-ом гласали су да је она прекршила пословник", рекао је Ђуровић.

СНС: Није била претња новинарима, изјава извучена из контекста

Општински одбор СНС-а у Горњем Милановцу саопштио је да Дејан Ковачевић није претио новинарима, већ да је његова изјава извучена из контекста. 

"Овог пута новинари у недостатку правих аргумената стављају ван контекста оно што је стварно речено само у сврху прављења политички некоректних вести. Поменута изјава Дејана Ковачевића се односила на извор, односно иницијатора конференције за новинаре а не на саме новинаре. Српска напредна странка подржава слободу говора и штампе и сва права новинара загарантована Уставом и законом што смо и доказали када смо једини осудили физички напад на новинара од стране председника једне Месне заједнице који се догодио прошле године. Свесни чињенице да постоји бојазан у одређеним политичким круговима да ће после наредних локалних избора Српска напредна страна преузети одговорност за вођење општине Горњи Милановац и разоткрити како неки троше новац грађана општине Горњи Милановац (420.000,00 динара за исплату сину директора Јавног предузећа за путеве) било је за очекивати овакву врсту напада", наводи се у саопштењу СНС-а. 

Српска напредна странка, додаје се у саопштењу, се пита да ли су то исти новинари који су за своја издања добили значајна средства из буџетске резерве и који су о трошку грађана општине Горњи Милановац неколико пута путовали у Словенију. Српска напредна странка ће и поред све чешћих напада наставити да разоткриава све што није у складу са законом и важећим прописима, обавештавати о томе јавност као и надлежне државне органе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси