Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Умро познати фоторепортер Бранислав Бацковић из Лознице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2015.

Аутор: В. М. Извор: www.rtvbn.com

Умро познати фоторепортер Бранислав Бацковић из Лознице

На Интерном одељењу лозничке болнице, у уторак увече је, у 64-ој години преминуо Бранислав Бацковић Бацко, некадашњи уредник фотографије у „Лозничким новостима", вишегодишњи фоторепортер „Вечерњих новости", мајстор фотографије, добитник више од 200 признања на изложбама широм Србије и света.

Пре неколико дана, награђен је поводом Дана Лознице, Плакетом, једним од највиших призања, његовог родног града, ком је поклонио своје стваралаштво, делајући, буквално, до последњег даха.

Срце Бацково, као и многа друга, данас, није издражало „редове чекања" београдске болнице за кардиоваскуларне болести „Дедиње". У Лозници му, како се испоставило, није било помоћи. Издахнуо је, недуго после посете сина, пун оптимизма у живот, без обзира на дијагнозу, ведар, лепо насмејан, што му је било својествено, убеђен да ће већ сутра бити наде за њега.

Диван човек, омиљени лознички Бацко, код старих и младих, врстан фоторепотер али и човекољубац, остаће запамћен као редак предантан и вредан хроничар, свог града и краја, али и РС, где је, често, био на новинарским задацима. Поносан је био на своју породицу, сина Душана, који је стасао у врсног ТВ новинара, кћерку Ивану и супругу Верицу, као и на своје претке по очевој линији из Црне Горе и мајчине из Лознице.

Брано Бацковић биће сахрањен данас у петак, у 15 часова, на лозничком гробљу.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

01.10.

2015.

Željko Šapurić - Nikšić [нерегистровани] у 18:17

ARIVEDERĆI BACKO

Smrću Branislava Backovića novinska fotografija Srbije i Crne Gore doživjela je nenadoknadiv gubitak. Među svojim kolegama fotoreporterima bićeš upamćen kao vrhunski majstor fotografije, a prije svega kao čovjek koga su krasile najbolje ljudske vrline. Bio si ponajbolji među nama.
Počivaj u miru dragi prijatelju, nikada te neću prežaliti i zaboraviti.

Одговори
сре

24.06.

2015.

Jovan [нерегистровани] у 18:59

Hvala, Backo!

Dobra dela je ostavio za sobom, hvala mu! Bog da mu dusu prosti!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси