Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Након дигитализације проблеми у пријему РТВ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2015.

Аутор: Ивана Стојановић Извор: РТВ

Након дигитализације проблеми у пријему РТВ-а

Дигитализација телевизијског сигнала завршена је пре десетак дана, а иако је, како тврде надлежни, тај процес спроведен без већих потешкоћа, поједини грађани још увек се сусрећу са проблемима. Неки имају лошији квалитет слике, а поједини корисници кабловске мреже, немају одређене канале.

 

Гледаоци који програм прате преко кабловских оператера, није требало да имају потешкоћа након преласка на дигитални телевизијски сигнал, јер су поступак дигитализације спроводили сами оператери. Међутим, како су нам јавили поједини корисници услуга Тотал тв-а, од 7. јуна, када је дигитализација завршена, нису у могућности да гледају Први програм РТВ Војводине, иако је канал број 19 предвиђен за то.

“Од почетка емитовања РТВ1 канала на Тотал ТВ платформи користимо МПЕГ4 формат који је модернији и напреднији у односу на старији МПЕГ2 формат. Овај формат користимо не само за емитовање РТВ1 канала већ и за емитовање свих канала којим смо ове године проширили нашу понуду. Проблем је у томе што део корисника и даље користи старије пријемнике који не подржавају МПЕГ4 формат и за последицу имају немогућност пријема РТВ1 канала. Добра вест за све кориснике ТоталТВа је наше опредељење да свим корисницима током ове године потпуно бесплатно заменимо постојеће пријемнике који не подржавају модернији формат”, кажу у СББ-е.

Стручњаци објашњавају да се проблеми са којима се сусрећу гледаоци односе на пријем, а не на емитовање сигнала, и да до њих долази због лошијег квалитета тв уређаја, неадекватног постављања каблова или због антена са којих нису скинути појачавачи.

“Ми ћемо у Сремским Карловцима поставити додатни репетитор, а за остале делове нисам добио информацију да је неопходно постављање репетитора да бисмо покрили неке микролокације које немају довољно сигнала “, каже Бошко Гогић из ЈП “Емисионе технике и везе”.Гогић додаје да би грађани требало да провере своје сет-топ уређаје и антене, а да се уколико имају било каквих потешкоћа са пријемом телевизијског сигнала, јаве кол центру на 18911 или предузећу “Емисиона техника и везе” на број 011/ 25 44 358. Помоћ могу потражити и у пословној јединици телекомуникација РТВ Војводине, путем бројевеа 021/210−14−53 и 064/819−56−05.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси