Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крагујевачки новинари на минималцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2015.

Извор: Бета

Крагујевачки новинари на минималцу

Запослени у недељнику "Крагујевачке новине" који излази у издању приватног предузећа "Јавност" примаће минималну зараду, а размишља се и о радикалнијем потезу слању новинара на тржиште рада, изјавила је данас директорка тог недељника Гордана Божић.

Божић је за агенцију Бета рекла да је таква одлука радикална и тешка, али да не постоји друга варијанта.

"Нема пара за финансирање плата и доприноса за 15 стално запослених и девет хонорарних сарадника, јер је истекао уговор о пројектном финансирању из градске касе, смањен је прилив од продаје огласног простора, као и тираж јер људи немају пара да купују новине", казала је она.

Директорка је навела да уколико највећи део запослених буде упућен на тржиште рада, новине би требало да опстану, с тим што би људи радили по уговору о делу.

Оснивач и издавач недељних новина "Крагујевачке" је приватно предузеће "Јавност" чији су власници новинари.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

23.06.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 12:15

SVE SE VRATI

Solidarnost uvek sa novinarima,ali oni su presvlačili dresovi ko zna koliko puta.Upropastili su i ugasili kragujevački nedeljnik Svetlost(išli su u to vreme na kazan Soroša u Budimpeštu,dok su novinari u drugim medijima primali po pet maraka oni su u džakovima donosili dolare iz Budimpešte,po svedočenju njihovog idejnog vođe ,glavnog urednika Jovanovića),pa formirali tkz.Nezavisnu Svetlost,pa kad je na Verko došao na vlast u KG.,opet postali Svetlost na kratko, pa osnovali Kragujevačke novine koje je Verko obilato finansiraop jer je taj list bio njegov glasnogovornik. Sada su ufitiljili, nema para ,nema tiraža,a novine su ,nikakve - od novinarstva ni A. Ali, trebalo bi pitati glavnog urednika: od kojih para je formirano to privatno prteduzeće Javnost? Kragujevčani znaju, da li je to od onih para iz džakova koji su stizali devedesetih godina,a posle i iz Verka Stevanovića kase.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси