Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Бијелом Пољу одржана међународна конференција Медији и ПР
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2015.

Извор: Бета

У Бијелом Пољу одржана међународна конференција Медији и ПР

Трећа међународна конференција Медији и ПР, на којој су експерти, новинари и представници новинарских организација анализирали моделе јавних медијских сервиса, њихов положај, будућност и улогу у дефинисању и заштити јавног интереса, завршена је данас у Бијелом Пољу.

 

Унија локалних јавних емитера Црне Горе окупила је медијске стручњаке и новинаре из Велике Британије, Белгије, Португала, Шпаније, Чешке, Пољске, Мађарске, Естоније, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније.

Председник Управног одбора Уније Драгић Рабреновић оценио је да је улога јавних сервиса у Црној Гори и државама у региону ''изузетно'' важна и да им треба осигурати стабилан и независан положај.

''Мислим да је у циљу испуњавања професионалних стандарда и очувања јавног интереса ова конференција постигла успех'', рекао је Рабреновић.

Он је нагласио да су значај теме препознали и као партнери је подржали Европска асоцијација за истраживања комуникација и образовање (ЕЦРЕА), Европски форум медија заједнице (ЦМФЕ), Европска опсерваторија за новинарство (ЕЈО), као и Независно удружење новинара Србије, Удружење новинара Србије и Удружење БХ новинари.

На конференцији су, кроз неколико панела, округлих столова и предавања, говорили и универзитетски професори из Србије, представници медија и два највећа српска новинарска удружења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси