Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Основана прва Асоцијација онлајн медија у региону - АОМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2015.

Извор: Бета

Основана прва Асоцијација онлајн медија у региону - АОМ

Асоцијација онлајн медија (АОМ), прво удружење те врсте у региону, основана је данас у Београду.

 

Асоцијација окупља 18 интернет портала из свих делова Србије, који се залажу за афирмацију слободног, независног и професионалног рада онлајн медија и највише новинарске стандарде, наводи се у саопштењу АОМ-а.

АОМ ће радити на развоју и промоцији етичких стандарда извештавања на интернету, као и јачању улоге онлајн медија у демократизацији друштва.

За првог председника Управног одбора Асоцијације изабран је Предраг Благојевић, главни и одговорни уредник Јужних вести, а за заменицу председника Тања Максић из Балканске истраживачке мреже БИРН.

"Интернет се у све већој мери доживљава као готово једини преостали слободан простор за размену информација, идеја и мишљења. Верујемо да је оснивање оваквог удружења неопходно како би онлајн медији који су привржени највишим професионалним стандардима артикулисали своје тежње усмерене ка одбрани слободе говора и потпуно и правовремено информисање грађана", рекао је Благојевић.

Прве активности АОМ-а биће усмерене ка унапређењу етичких стандарда на интернету, са фокусом на заштиту ауторских права, помоћ у размевању новог правног режима који важи за онлајн медије и повезивање са релевантним регионалним и међународним актерима.

Асоцијација онлајн медија остаје отворена за пријем нових чланица, које деле вредности које ово удружење заступа, додаје се у саопштењу.

За чланове Управног одбора изабрани су Љиљана Стојановић (JugPress), Тања Максић (БИРН), Недим Сејдиновић (Аutonomija.infо), Перица Гуњић (Цензоловка) и Предраг Благојевић (Јужне вести).

За чланове Надзорног одбора су изабрани Милорад Бјелетић (Мингл), Саша Трифуновић (Ист Медиа), Душан Јордовић (Истиномер).
Оснивачи АОМ-а су портали 021.rs, Autonomija.infо, БИРН, Цензоловка, ЦИНС, ИСТ Медиа, Истиномер, ЈугМедиа, JugPress, Јужне вести, Krik Media Camp, реформ центар Ниш, Мингл, Мој Бечеј, Njuz.net, СОинфо, Шумадија Пресс и Tutulli.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси