Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сећање на Пантића без градске власти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2015.

Аутор: Ј. Ћирић Извор: Вечерње новости

Челници Јагодине нису дошли на помен убијеном новинару

Сећање на Пантића без градске власти

Протекле седмице обележено је четрнаест година од неразрешеног убиства нашег дописника из Јагодине Милана Пантића, а да се ни овога пута на помену и уручењу награде за новинарску храброст насловљене Пантићевим именом није појавио нико од званичника града Јагодине.

 

Одсуство представника Градске управе примећено је и забележено.

Председник Скупштине Јагодине, међутим, тврди супротно.

Градоначелник Ратко Стевановић је ишао сваке године.

Ја нисам био у Јагодини ове године, а Ратко је на мору, па због тога није отишао, а није рекао неком другом, и ето то је тако, пропуст. Али прошле и претпрошле године био је сто посто казао је "Новостима" Драган Марковић Палма, који је до маја 2012. обављао функцију градоначелника.

На нашу примедбу да би присуство некога од градских челника свакако било примећено, Марковић је одговорио да је Стевановић био присутан сваке године.

Немојте да мислите да нећемо или не знам шта. Можемо да вам покажемо снимак од прошле године нагласио је, додавши да је присуствовао сахрани Пантића.

Осим бројних колега новинара и људи блиских покојном Милану Пантићу, помену је сваке године присуствовао и генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић.

Никада за ових 14 година, осим 2011, кад смо поставили бисту, није долазио нико из градске власти, ни на гробље, нити у библиотеку на уручење награде. Драган Марковић Палма је био само на сахрани. На откривање бисте су дошли Петар Петровић, народни посланик и потпредседник ЈС, и Ратко Стевановић каже Брајовић за "Новости".

Биста на Тргу Милана Пантића, недалеко од зграде у чијем је улазу страдао, постављена је на иницијативу Удружења новинара Србије, а финансирали су је град Јагодина и "Вечерње новости".

Водопад

Овог 11. јуна, на дан четрнаестогодишњег помена Пантићу, у поподневним часовима у јагодинском излетишту "Поток" пуштен је у пробни рад највећи вештачки водопад на Балкану. Могли су то да ураде и неког другог дана, каже Нино Брајовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси