Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар након напада умро у полицији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2015.

Аутор: Бранко Јаначковић Извор: Блиц

Новинар након напада умро у полицији

Валтер Исмаиловић (43) из Ниша, новинар и члан нишке НВО Понос, преминуо је просторијама полицијске станице Црвени Крст, три часа након туче у ромском насељу Сточни трг у којој је повређен.

 

Инцидент се збио прошлог четвртка када је Исмаиловић са са активистима Поноса обилазио ово насеље ради реализације акције подизања писмености младих Рома.

Међутим, дошло је до туче у којој га је за сада непозната особа ударила у главу палицом. Још увек није познато да ли су повреде које је задобио у последичној вези са његовом смрћу. То ће се поуздано знати тек пошто стигну резултати обдукције.

У полицији је потврђено да је тога дана око 20 часова дошло до нарушавања јавног реда и мира на Сточном тргу у којем је учествовало шест особа.

-Учесници нарушавања су позвани у полицијску станицу Црвени Крст ради давања изјава о том догађају када је око 23 часа једном од њих позлило. Дошла је хитна помоћ и указала му помоћ на клупицама у просторији полицијске испоставе. Таман када су се лекари спремали да крену, позлило је другој особи која је преминула упркос интервенцији лекара, потврђено је у полицији.

У НВО Понос, где је Исмаиловић радио као пројект менаџер, јуче су одбили да коментаришу догађај док се не прикупи сва потребна документација и сагласност породице.

- Тек по добијању резултата обдукције огласићемо се, уколико за то добијемо сагласност породице - кажу у Поносу.
Исмаиловић је био дугогодишњи новинар “City” радија и РТВ “Нишава”.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

18.06.

2015.

Ранко Милосављевић [нерегистровани] у 10:48

Начелниче, оставку одмах!

Трагично! Зашто су повређеног држали у полицијској станици три сата? У тексту стоји да је туча била око 20 сати. Потом је, стоји у извештају, полиција привела учеснике туче (да ли је и новинар био учесник?) у полицијску станицу ради давања исказа. Зашто су их држали до 23 сата? Кога су чекали? Зар Полицијска управа у Нишу не зна да у том граду постоји Завод за хитну медицинску помоћ, Клинички центар...? Када ће коначно полиоција научити да, одмах по привођењу лица, а посебно оних који су учествовала у тучи, или била нападнута, да буду без одлагања прегледана. У Нишу има толико стручних лекара, да би лет8имичним прегледом било установљено да је особа која је ударена палицом у главу у таквом стању да може доћи до накнадног унутрашњег крварења, пуцања капилара и трагичног исхода. Због оваквог пропуста, чији је резултат смрт једног младог човека, начелник Полицијске управе у Нишу, ако има иоле професионалне и људске части требало би сместа да поднесе оставку, а шеф дежурне службе, као и полицајци који су учествовали у задржавању пок. Валтера Исмаиловића, да буду суспендовани, да се против њих поиднесу кривичне пријаве, али и да се предају Дисциплинском суду МУП-а. О томе да ли је полицијски поступак био под утицајем чињенице да је пок. Валтер ромске националности, о томе би требало, ради заштите достаојанства новинарске професије, да истраже и јавно саопште и колеге новинари, првенствено они из Ниша, места где се десио несеретни догаћај.
Ранко Милосављевић
Крагујевац

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси