Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Медији да не манипулишу трагедијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 06. 2015.

Извор: Бета, Б92

Тасовац: Медији да не манипулишу трагедијама

Министар културе и информисања Иван Тасовац изјавио је да медији не треба да манипулишу трагедијама.

 

"Уопште то не коментаришем. Мислим да не треба на тај начин манипулисати људским трагедијама и да је то нешто што је питање одговорности", рекао је Тасовац упитан како коментарише медијске извештаје о дванаестогодишњем дечаку који се утопио у Банатској Суботици.

Новинарска удружења позвала су данас медије да се придржавају етичких норми и Кодекса новинара Србије када извештавају о трагичним догађајима који погађају не само појединце и њихове породице, већ цело друштво.

Удружење новинара Србије реаговало је поводом извештаја у великом броју медија који су објавили приче о малолетном брату настрадалог дечака.

Независно удружење новинара Србије осудило је данас медије који су, извештавајући о нестанку дечака, спекулисали о учешћу његових родитеља у организовању отмице.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

17.06.

2015.

Astronom [нерегистровани] у 22:47

Tasovac - Marsovac

Bar dva miliona ljudi u Srbiji nalazi se u stanju "ljudske tragedije" izazvane politikom ciji je protagonista i sam ministar Tasovac. A to kako se takva politika odnosi prema njima jeste cista manipulacija. Nije li manipulacija kad se onima kojima su ustinute plate, a pogotovo penzije, u nastavcima politicke sapunice nagovestava da ce plate i penzije uskoro biti "povecane", umesto vracenje na predjasnje stanje?! Ima li ista da na tu temu natukne doskorasni intelektualac van sablona a sadasnji ministrar? Ne vredjajte nam inteligenciju ministre!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси