Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О убиству Милана Пантића причаћу само преко интернета!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 06. 2015.

Аутор: Владимир Митрић Извор: Вечерње новости

О убиству Милана Пантића причаћу само преко интернета!

Драган Антић, потенцијални окривљени за убиство новинара „Новости” неће сусрет са српским тужиоцем. Тврди да о томе не зна ништа, али и да би његова изјава видео-линком могла да окриви “неке”.

 

Драган Антић (раније Тешић), бивши припадник 10. диверзантског одреда, који се у јавности помињао као осумњичени за учешће у убиству нашег новинара Милана Пантића у Јагодини, каже да не жели да сусрет са тужиоцима из Србије, ни у БиХ ни у Београду.

Иако је и прошле недеље боравио у Републици Српској, вели да о својим сазнањима о убиству новинара “Вечерњих новости” пред правосудним органима жели да говори само преко видео-линка из Немачке где тренутно живи. Страх од сусрета са тужиоцем “очи у очи” он образлаже својом бојазни “да би могао бити физички намештен”.

Овај некадашњи војни специјалац, иначе, нема немачко држављанство, како се раније тврдило. У изјави за “Новости” наводи да не бежи од давања исказа о својим сазнањима на околности убиства Пантића и, како каже, “желео би да се то догоди уз контролу неке озбиљне институције”.

Из његових речи је очигледно да Државну комисију Владе Србије која се бави утврђивањем истине о убиству новинара не сматра “озбиљном”.

- Све информације могу да дам путем видео-линка пред било ким, што је у свету меродавно — каже Антић.

— У Комисији за испитивање убиства новинара су свесни да у суштини од мене не могу добити никакав користан траг у вези са тим случајем, јер о томе не знам ништа. Са друге стране, људи из Комисије знају да преко видео-линка они могу доћи у ситуацију да се открије учешће неких других особа у овој јефтиној завери и због тога не пристају на видео-линк — тврди он и додаје да је сигурнији у давање исказа преко линка јер интернет може да буде праћен са више страна, док сусрет очи у очи носи ризик за његову безбедност.

Драган Антић наводи да никад ни са ким из “Јагодинске пиваре” није имао везе, посебно не са бившим директором у новосадском хотелу “Парк”.

- У том хотелу у животу нисам био — тврди он и додаје да је немачким властма позната његова адреса у Минхену.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси