Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Марк Декан: Отпуштања у Рингиеру била неизбежна и по закону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2015.

Извор: ЕФЈ/НУНС

Марк Декан: Отпуштања у Рингиеру била неизбежна и по закону

Поступили смо одговорно и поштено, нудећи отпремнине запосленима који су отпуштени. Ове мере су биле неизбежне због опадања прихода од оглашавања услед тешке економске ситуације у Србији, како би компанија остала конкурентна и обезбедила здраво пословање, тврди Марк Декан, генерални директор компаније Рингиер Аксел Спрингер Медиа АГ у писму руководству Европске федерације новинара.

 

Генерални директор компаније Рингиер Аксел Спрингер Медиа АГ Марк Декан упутио је данас писмо председнику Европске федерације новинара (ЕФЈ) Могенсу Блихеру Бјерегарду и генералном секретару ове асоцијације Рикарду Гутиерезу, које НУНС преноси интегрално:

“Поштовани господине Блихер Бјерегард,

Поштовани господине Гутиерез,

Поводом Вашег писма од 8. јуна 2015. које се односи на недавна отпуштања у групацији Рингиер Аксел Спрингер Србија, дозволите ми да појасним следеће.

Наш менаџмент у Србији је пажљиво разговарао са запосленима и објаснио зашто је ова одлука била, на жалост, неизбежна. При томе ни у једном тренутку наши директори нису коритстили речи ‘рационализација трошкова компаније’ или ‘морале су да оду најслабије карике’.

Поступили смо одговорно и поштено, нудећи отпремнине запосленима са којима је прекинута сарадња. Ове мере су биле неизбежне због опадања прихода од оглашавања услед тешке економске ситуације у Србији, како би компанија остала конкурентна и обезбедила здраво пословање.

Ваша оптужба да је наша компанија прекршила медијске слободе је неоснована.  Рингиер Аксел Спрингер Србија следи строге новинарске стандарде компаније Рингиер Аксел Спрингер Медиа и пример је критичког, независног новинарства и уредничког интегритета у Србији.

Разумемо да то ова одлука није лака за оне на које је директно утицала, али ми смо одговорни не само према људима које су морали да буду отпуштени, већ и према људима који су остали у компанији и према будућности нашег пословања у Србији.

С поштовањем,

Марк Декан,

Генерални директор Рингиер Аксел Спрингер Медиа АГ, Цирих“

 

Коментари (2)

Остави коментар
чет

11.06.

2015.

Vlada [нерегистровани] у 05:18

LAZ na kub

Pa u samom "Blicu" je objavljen tekst gde stoji: ‘рационализација трошкова компаније’ и ‘морале су да оду најслабије карике’!!! Ovo je prica za sud u Strazburu, makar da se bruka rasiri po dvolicnoj i licemernoj Evropi.

Одговори
сре

10.06.

2015.

toša [нерегистровани] у 15:37

LAŽ

U pismu Mark Dekana nema ni jedne istinite rečenice. Sve je slagao

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси